«Jeg kan ærlig talt si at dette er den beste dagen med sport jeg noen sinne har sett! Over all forventning og hinsides alt vi kunne ha håpet på».

Twitter satte den engelske spisslegenden Gary Lineker muligens ord på det millioner av briter tenkte da de gikk og la seg lørdag. Det vil si, hvem har sagt at de gikk og la seg. Eller har lagt seg ennå, for den saks skyld. Britene feiret en stor OL-dag på hjemmebane, og de feiret med god grunn.

Først på dagen var det to gull på tjue minutter. Senere på kvelden ble det tre på en halvtime. Seks gull totalt lørdag — tidenes britiske OL-dag.

Gullrush

Det begynte med firerbåten til herrene, deretter var det dobbelsculleren til kvinnene. To gull på vannet i løpet av tjue minutter. Det sto gull på menyen. Litt senere var det kvinnelaget i kortbanesykling som fikk smake. Gull på lagtempoen.

Deretter fulgte Greg Rutherford i lengde, Mo Farah på 10 000-meter og den kanskje største av dem alle: sjukampyndlingen Jessica Ennis. Det er også henne det handler mest om i britiske aviser dagen derpå.

«The Six Pack», er toppsaken til sjefstabloiden The Sun, med bilde av de seks medaljene og en overlykkelig Ennis - drapert i det umiskjennlige Union Jack-flagget og med bar mage (derav ordspillet).

«A true olympian»

OL-feberen, frontet av Ennis, lyser opp nyhetskioskene i søndagens Storbritannia. The Sunday Times, Sunday Telegraph, The Observer, The Independant, Daily Mail, Daily Star og Sunday Express, bare for å nevne noen, jubler alle med sjukampheltinnen på forsiden.

Da 26-åringen fullførte sjukampen lørdag kveld, med bestetid på 800-meter, tok hun vertsnasjonens 14. gullmedalje så langt i lekene.

Onsdag morgen for fem dager siden, hadde de ingen.