Sogndal — Strømsgodset 0-5:

FOSSHAUGANE: Strømsgodset herjet med Sogndal i 18 minutter i første omgang. Da var det total overkjøring, en periode som ga bortelaget fire scoringer, tre av dem signert Ola Kamara.

Dermed topper drammenserne tabellen igjen, før Rosenborg skal i aksjon i helgen.

— De første 30 er kanskje det beste vi har gjort på bortebane i mange kamper, sier Ronny Deila til TV 2. Fredagens kamp mellom Sogndal og Godset var en særs viktig kamp for begge lag.

Sogndal har i det siste snublet både på borte og hjemmebane, og står nå i fare for å bli innblandet i nedrykkstriden.

Godset på sin side er avhengig av alle poengene de kan få, for ikke å miste fotfestet i tittelkampen.

Endringer i startelleveren

Sogndal-trener Jonas Olsson var tydelig misfornøyd med mannskapets prestasjon i 2-0 tapet mot Start.

Svensken valgte i forkant av fredagens kamp å gjøre hele fire endringer fra startelleveren som møtte Start.

Skaasheim, Koomson, Karadas og en skadet Stammenstrø måtte alle ta til takke med plass på henholdsvis benken og tribunen. Uten at det førte til noe nevneverdig suksess.

Hat trick fra Kamara

Strømsgodset kom raskt ut fra startblokkene i Saftbygda, og etter kun åtte spilte minutter sto det 1-0 i favør Godset.

Og hvem andre enn Ola Kamara. Godsetspissen slo både Utvik og Patronen i en og samme duell, og stanget drammenserne i ledelsen. Og mer skulle det bli.

Kun ti minutt etter kampens første scoring, var Kamara der igjen. Godset spilte rett og slett ball i hatt med hvittrøyene fra Sogn.

Ballen ble etter hvert trillet ut til høyreback Hamoud som med et lavt innlegg fant Kamara, som enkelt økte til 2-0. Jonas Olsson så nok for seg at det kom til å bli tungt å komme tilbake fra 0-2, men det ble bare verre. Og verre. Etter 21 minutter fomlet sogndalback Utvik bort ballen på egen halvdel, noe som straffet seg. Ballen endte til slutt hos Deilas hjemvendte sønn, Kamara, som sa takk for maten og fullførte sitt hat trick, 3-0. Godset-spissen er med dette oppe i 10 mål på ni kamper i årets eliteserie. Som om Kamaras hat trick ikke var nok, dukket de blåkleddes nummer 11, Adama Diomande opp og dunket inn ett skudd fra 25 meter. 4-0. Etter 26 minutter!

La om til fem bak

Sogndal kom etter den verst tenkelige starten mer og mer med i spillet, men til tross for flere avslutninger lyktes de ikke å redusere før pause.

Sogndal-trener Olsson så seg nødt til å gjøre grep i pausen, og tok ut Ulrik Flos spissmakker Mahatma Otoo til fordel for krigeren fra Nordfjord, Azar Karadas. Innbytteren gikk inn som en tredje middtstopper.

Presset er på Rosenborg

Sogndal lyktes nesten helt inn med det taktiske spillerbytte, og holdt nullen helt frem til overtid.

På overtid trillet Flamur Kastrati ballen en siste gang inn i Sogndal-buret og fastsatte sluttresultatet til 5-0

Deila har nå lagt presset over på tittelkandidat Rosenborg, som ligger ett poeng bak drammenserne, dog med en kamp mindre spilt.

Alt er med det lagt til rette for ett rotterace de siste fem rundene.