— Jeg er ikke bekymret. Vi må takle å vinne kamper og vi må takle å tape kamper. Sånne perioder som dette var ikke uventet før sesongen, sier Rune Skarsfjord.

Syv poeng på åtte siste

Men tallenes tale er dystre for laget hans som nå virker å være akterutseilt i medaljekampen de var inne i. På de åtte siste seriekampene har de plukket syv poeng. Hadde man satt opp en tabell som inkluderte de 12 siste serierundene, ville Brann ligget på 11. plass. Formen er altså dalende.

— Vi må se større på det, de siste 18 kampene har vi kanskje vært gode, de siste åtte har vi vært dårlige, påpeker Skarsfjord.

I Kristiansand i går kveld kom tredje strake serietap. Sist det skjedde var under Steinar Nilsen våren 2010. Også må vi tilbake til august 2006, da Mons Ivar Mjelde styrte skuten på Stadion.

Brann-treneren tror ikke man kan skylde på cupfinalen som skal spilles om to og en halv uke, heller ikke Carl-Erik Torps dramatiske hjertestans.

— Masse ting spiller sikkert inn. Men det blir bare spekulasjoner. Jeg føler vi har mer inne. Samtidig er dette bare mennesker, folk rundt oss er veldig opptatt av cupfinalen, men dette er ting vi skal klare å koble ut, mener Skarsfjord som forklarer tapet med flere ting:

- Vi la oss lavt, som planlagt, etter scoringen. Feilen var at vi ble liggende lavt og ble passive samtidig. Da får man et problem. Det var langt fra planen, og mitt ansvar, som ikke har lært dem det skikkelig nok. I tillegg er vi altfor passive som førsteforsvarer, det funket ikke i dag , oppsummerer han.

- Har tenning

Men det er uansett en forskjell fra Brann-laget som imponerte Fotball-Norge i vår og sommer, og til det som har tatt over i høst.

— Jeg tror ikke det er tenningen som er noe problem her. Alle ville ha tre poeng i dag, sier Lars Grorud.

- Tenker man på cupfinale eller det som skjedde med Torp?

— For min del føler jeg vi har kommet oss gjennom uken med Torp, den var tøff. Og cupfinalen bør vi ikke tenke på nå, det blir feil. Vi er i en oppoverbakke som vi må komme oss kjapt ut av, svarer midtstopperen.

Video: Mjelde etter kampen:

Mjelde: — Kan hende sluttspurten kommer for sent