LA MANGA (aftenbladet.no): Viking åpnet svakt, men kom sterkt tilbake, og slo Hønefoss uten å imponere veldig.

— Det var litt mer rufsete i dag enn mot Hødd sist, men det ble hvert fall veldig bra trening mot etablert forsvar. Vi hadde ballen nesten like mye som Barcelona, og er fornøyd med at vi scorer tre mål og vinner, sier trener Kjell Jonevret til Aftenbladet.

Et aggressivt Hønefoss-lag startet helt klart friskest og var nær scoring allerede i åpningsminuttet.

Skuddet fra Roope Risku strøk imidlertid like utenfor stolpen til Arild Østbø.

Viking slet med å finne roen og spille ball, det var mye upresist og tamt over laget innledningsvis.

— Første 20 minuttene synes jeg det var litt svakt, men etter hvert kom det seg, sier Jonevret.

Kjapp dobbel

Etter 14 minutter måtte Yann-Erik de Lanlay forlate banen. Han fikk en smell etter et ganske hardt sammenstøt med Hønefoss-keeperen. Tomålsscoreren fra oppgjøret mot Hødd, Jon Dadi Bödvarsson kom inn.

Nevnte Bödvarsson fikk Vikings første sjanse etter 16 minutter, men maktet ikke å ekspedere innlegget fra Steinthor Thorsteinsson i mål.

Kampen var 38 minutter gammel da ting begynte å skje. Thorsteinsson forserte inn i feltet, men ble tatt av Vasko Kalezic. Dommer Brage Sandmoen dømte straffespark.

Det satte Veton Berisha enkelt inn helt ned til høyre for Hønefoss-keeperen. 1-0 til Viking.

Bare et par minutter senere angrep Viking igjen. Sverrir Ingason fyrte av, men traff tverrliggeren. Returen satte Berisha inn med hodet til 2-0. — Vi hadde ikke snakket om hvem som skulle ta straffespark, men det var bra at han tok den. På 2-0-scoringen var han påpasselig framme. Dette er bra for selvtilliten hans, for han liker å score mål, sier Jonevret.

Berisha selv var selvsagt fornøyd etter kampen.

— Det er alltid kjekt med seier og to scoringer, men jeg er mest fornøyd med at prestasjonen min var bra. Dersom jeg hadde scoret to mål uten å spille bra ville jeg ikke vært fornøyd, sier Berisha.

Hans eneste konkurrent på spissplassen, Osita Chikere, står med én scoring i årets sesongoppkjøring. Berisha har fem. Det hersker nok lite tvil om hvem som skal spille spiss i første seriekamp borte mot Rosenborg om drøye to uker.

— Jeg regner med det blir meg, men man vet jo aldri. Det er fremdeles noen treningskamper igjen, og jeg må fortsette å vise at jeg fortjener den plassen, sier 19-åringen.

Like før pause kunne Viking økt til 3-0, men Bjørn Daniel Sverrisson var centimeteren for sent ute til å skli innlegget i mål.

Haugen inn i pausen

Til 2. omgang kom Kristoffer Haugen inn for Trond Erik Bertelsen, byttet var avtalt for kampstart.

Viking hadde langt bedre kontroll i starten av omgangen enn tilfellet var i første. Spesielt da Björn Daniel Sverrisson fikk kontroll på midten og begynte å strø solide pasninger.

Både Sverrisson og Bödvarsson hadde muligheten til å legge på til 3-0 et drøyt kvarter ut i omgangen, men skuddene gikk over.

Fem minutter før slutt tok Thorsteinsson ansvar på egenhånd, forserte fra egen halvdel og fintet bort Hønefoss-forsvaret.

Ballen satte han kontrollert i bue rundt Hønefoss-keeper Lukasz Jarosinski til 3-0, som også ble sluttresultatet.

Kampfakta:

Viking-Hønefoss 3-0 (2-0)

La Manga stadion, 25 tilskuere

Mål: 1-0 Veton Berisha (str. 39), 2-0 Berisha (42), 3-0 Steinthor Thorsteinsson (86)