Ifølge lokalavisen Manchester Evening News er Ryan Giggs og Gary Neville kun dager unna å overta eierskapet i Salford City. Salford spiller på nivå åtte i England, men de to tidligere Manchester United-spillerne har en målsetting om å føre klubben til Championship innen 15 år.

Giggs og Neville har også planer om å døpe klubben Salford 92. Navnet stammer fra Manchester Uniteds berømte «Class of 92», ungdomslaget som besto av blant andre Giggs, Paul Scholes, David Beckham Nicky Butt og brødrene Gary og Phil Neville.

Nevnte Scholes er tiltenkt rollen som manager for klubben når de kommer seg høyere i divisjonssystemet, mens Butt og Phil Neville også er involvert i prosjektet.

— Det er svimlende saker

— De ser på dette som et stort prosjekt og det er ingen grunn til at en by på størrelsen til Salford ikke skal ha et fotballag. De har allerede snakket med spillere fra høyere divisjoner, med ønske om å signere dem neste år. De selger en drøm om fotball på det nest øverste nivået innen 15 år og at Paul Scholes skal overta som manager etter hvert. Det er svimlende saker, sier kilden.

Giggs og Neville skal ha kontaktet flere lokale forretningsmenn for å få økonomisk støtte.

I dag jobber Gary Neville som fotballekspert for Sky Sports, mens broren Phil er førstelagstrener i Manchester United. Butt og Scholes jobber med juniorlaget til United, mens Giggs som kjent fortsatt er aktiv i en alder av 40 år.