TOTTENHAM-BURNLEY 4-2, IPSWICH-SOUTHAMPTON 0-1, BRADFORD-MILLWALL 4-0

Tottenham lå under 0-2 før det var spilt åtte minutter av FA-cupomkampen mot Burnley. Anført av Paulinho slo vertene voldsomt tilbake og tok seg videre med 4-2-seier.

– Dette var en interessant kamp, og en rar kamp. Jeg er glad for at spillerne mine viste karakterstyrke, sa Tottenham-manager Mauricio Pochettino.

Southampton er også klar for 4. runde etter å ha scoret det eneste målet i omkampen borte mot et Ipswich med Jonathan Parr tilbake i laget som venstreback, og med Bradfords 4-0-seier over Millwall er alle de 32 lagene i 16-delsfinalen nå klare.

Tottenham kunne knapt fått en verre start på hjemmekampen mot Premier League-rival Burnley. Marvin Sordell ga gjestene ledelsen i det 3. minutt, og fem minutter senere doblet Ross Wallace den med et frispark som endret retning.

Hjemmelaget svarte nesten umiddelbart da Paulinho reduserte, og samme mann gjorde forarbeidet da Etienne Capoue utlignet på overtid i første omgang.

Paulinho var nest sist på ballen også da Vlad Chiriches satte inn 3-2 tidlig i annen omgang. Danny Rose punkterte kampen noen minutter senere, og Burnley greide aldri å reise seg etter den smellen.

Dermed er Tottenham klar for kamp mot en annen eliteserierival når Leicester kommer til White Hart Lane i 4. runde neste helg.

Long avgjorde

Southampton flyr høyt i eliteserien og gjorde slutt på cupeventyret til Ipswich, som kjemper om opprykk fra mesterskapsserien. Shane Long scoret kampens eneste mål litt før halvspilt første omgang.

Nathaniel Clyne spilte fram James Ward-Prowse, som ble taklet av Luke Chambers. Ballen gikk rett til Long, som slo til på første berøring og sendte den rett i mål.

– Det var en vanskelig kamp. Det blåste kraftig, og banen var dårlig. Det er en grunn til at Ipswich er nummer tre i mesterskapsserien, og dette var ikke lett, sa Long.

Ipswich greide aldri å skape noen virkelige sjanser til utligning, og Southampton kan se fram til hjemmekamp mot Jonathan Parrs forrige klubb Crystal Palace, som har Brede Hangeland i stallen.

Victor Wanyama måtte ut med en hamstringskade, og Southampton må trolig greie seg uten ham noen uker.

Millwall-fiasko

Millwall reiste til Bradford i håp om å ta en seier som ville gitt nabooppgjør mot Chelsea i neste runde, men Mark Beevers ødela alt ved å pådra seg rødt kort før det var spilt seks minutter. Mål av James Hanson, Jonathan Stead og Andy Halliday i første omgang punkterte kampen, og Billy Knott fastsatte resultatet til 4-0. Dermed er det Bradford fra nivå tre som gjester Chelseas hjemmebane Stamford Bridge neste helg.

FAKTA FA-CUPEN

Bradford – Millwall 4-0 (3-0)

Mål: 1-0 James Hanson (8), 2-0 Jonathan Stead (17), 3-0 Andy Halliday (39), 4-0 Billy Knott (57).

11.859 tilskuere.

Rødt kort: Mark Beevers (6), Millwall.

Ipswich – Southampton 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Shane Long (19).

27.933 tilskuere.

Jonathan Parr spilte hele kampen for Ipswich.

Tottenham – Burnley 4-2 (2-2)

Mål: 0-1 Marvin Sordell (3), 0-2 Ross Wallace (8), 1-2 Paulinho (10), 2-2 Etienne Capoue (45), 3-2 Vlad Chiriches (49), 4-2 Danny Rose (52).