Paris Saint-Germain fikk ikke den beste åpningen på 2014. Med minst mulig margin ble det likevel 2-1-seier i lørdagens Ligue 1-møte med tabelljumbo Ajaccio.

Favorittstempelet til hovedstadsklubben kunne knapt vært større før lørdagens kamp, som var lagets første seriekamp i år. PSG topper ligaen, mens Ajaccio ligger nederst. Likevel var det gjestene som kom best ut av startblokkene.

Bare seks minutter ut i kampen satte brasilianske Ribeiro Eduardo inn 1-0 til Ajaccio.

– Vi visste at dette ville bli en vanskelig kamp. Vi trengte å være på vårt beste de første 20 minuttene, men det var vi ikke. Vi var ikke tent og slapp inn mål, sa PSG-sjef Laurent Blanc.

Zlatan våknet

PSG så lenge ut til å måtte gå til pause med 0-1, men superstjernen Zlatan Ibrahimovic ville det annerledes. Fire minutter før halvtid serverte han en pasning til Ezequiel Lavezzi. Uruguayaneren utlignet til 1-1. Over i annen omgang var også PSG avhengig av svensken for å få noe ut av sine sjanser. Oppskriften var den samme: Zlatan serverte.

74 minutter var spilt da midtbanemannen Blaise Matuidi sørget for å omsette Zlatan-pasningen i mål. Med det snudde PSG kampen til seier, uten å imponere stort.

– Vi hadde absolutt muligheten i dag. Det er synd at vi ikke fikk bedre betalt for innsatsen vår, oppsummerte Ajaccio-trener Christian Bracconi.

– Vi klarte å få en utligning, før vi i annen omgang hadde mange muligheter til å avgjøre kampen, sa Blanc.

Luke til Monaco

PSG topper Ligue 1-tabellen med fem poengs klaring til Monaco. Laget fra fyrstedømmet tapte terreng denne helgen, da det bare klarte 1-1 borte mot formsvake Montpellier fredag.

PSG har kun tapt én kamp denne sesongen, men må komme seg tilbake i god form om serietittelen fra i fjor skal forsvares.

Monaco har to poeng ned til Lille, som søndag møter Reims hjemme. Med seier der vil Lille overta 2.-plassen.

Fjerdeplasserte Saint-Étienne greide bare 0-0 mot Guingamp, mens Bordeaux på femteplass tapte 0-1 for Toulouse. Danske Martin Braithwaite ble matchvinner i lokaloppgjøret.

Anders Konradsen var ubenyttet reserve da Rennes spilte 0-0 mot Valenciennes i en kamp hvor lagene misset hvert sitt straffespark. (©NTB)

Fransk 1. divisjon fotball lørdag, 20. runde:

**Ajaccio – Paris Saint-Germain 1-2 (1-1)

Mål:** 1-0 Ribeiro Eduardo (6), 1-1 Ezequiel Lavezzi (41), 1-2 Blaise Matuidi (74).

6721 tilskuere.

**Bordeaux – Toulouse 0-1 (0-0)

Mål:** 0-1 Martin Braithwaite (53).

19.000 tilskuere.

Rødt kort: Maxime Poundje (34), Bourdeaux.

Guingamp – Saint-Etienne 0-0 14.000 tilskuere.

**Lyon – Sochaux 2-0 (0-0)

Mål:** 1-0 Clément Grenier (57), 2-0 Yoann Gourcuff (75).

33.000 tilskuere.

Rennes – Nice 0-0 19.000 tilskuere.

**Valenciennes – Bastia 3-2 (2-0)

Mål:** 1-0 Mathieu Dossevi (32), 2-0 Dossevi (34), 3-0 Abdul Majeed Waris (53), 3-1 Romaric (70), 3-2 Ilan (83).