MOLDE: Sander Svendsen har fått mye pes av Ole Gunnar Solskjær fordi han skyter for seint når han skal avslutte. Mot Lillestrøm gjorde han akkurat det sjefen har lært ham. Svendsen spilte en god kamp på Aker stadion fredag og scoret et glimrende mål som ga Molde ledelsen 2-1. Det fine forarbeidet til Eirik Hestad ble effektivt mottatt og hurtig ekspedert ned i hjørnet med venstrefoten. Til ekstra stor glede hos Ole Gunnar Solskjær.

— Han har vært veldig på meg for at jeg skal avslutte tidligere, han minner meg på det hele tida. Ole Gunnar er flink til å gi positiv tilbakemelding når jeg får det til, men jeg får også høre det skikkelig når jeg venter for lenge. Nå har bevegelsene blitt automatisert over tid, og det er godt å kjenne at det sitter. Det er jo mye vanskeligere for keeperen når skuddet kommer fort, fastslår Svendsen.

Han spilte venstre flanke mot Lillestrøm. Det har han aldri gjort før.

— Nei, det var første gang for Molde. Jeg spilte høyre flanke et par kamper i fjor. Ole Gunnar og Erling (Moe) vil at jeg skal gjøre min rolle uansett hvor jeg er på banen, de gir meg en viss frihet. Det var kjekt å få både scoring og målgivende.

Før ble unggutten sur og forbannet når han ikke fikk spille. Nå er han mer avslappet til laguttaket.

— Jeg vil alltid spille, men har akseptert at det er sterk konkurranse i dette laget. Jeg prøver å ikke irritert meg, for det har bare negativ innvirkning på meg selv. Jeg yter 100 prosent hver gang jeg får sjansen og bruker energien på det jeg kan påvirke.

- Har du fått hjelp til å takle dette eller er har du bare blitt eldre?

— Jeg lærte mye av sesongen i fjor og har blitt litt modnere. Jeg kjenner meg selv veldig godt nå og vet hvordan jeg reagerer på ting. Men Ole Gunnar er veldig flink til å fortelle meg at jeg får spilletid, at det blir min tur. Han får meg til å føle at jeg er en del av planen. Det gir meg trygghet. Derfor er jeg alltid klar.

Lørdag var det åpen dag på Aker stadion. Trolig var nærmere 2000 supportere innom for å møte stjernene og gå på omvisning. Sander Svendsen var stasjonert sammen med Tornekrattet bak mål på inngang 13. Han skrev autografer og smilte til kamera i to timer.

— Det er selvfølgelig viktig for oss å se hvor mange store og små som bryr seg. Det gir oss motivasjon til å prestere at folket støtter oss. Det gir oss en fin trygghet.

- Hvordan er det å bli digga på denne måten av supportere, er det noe man blir vant til etter hvert?

— Jeg har ikke vært så mange år i dette gamet, men jeg har fått være med på litt. Jeg har bare positive erfaringer, det er bra å oppleve at folk for glede av det vi får til på banen. Det gir meg selvtillit og det gir meg ekstra lyst til å drive med det jeg gjør.

— Hvem var de største heltene dine på MFK da du var guttunge?

— Mame Biram Diouf og Makhtar Thioune var fantastiske da jeg begynte å bli skikkelig supporter. De var de to største idolene mine.

- Hadde du noe forhold til Barcelona mens Eidur Gudjohnsen spilte der?

— Jeg fikk øynene opp for Barcelona i 2007 og 2008, så jeg fikk med meg de siste sesongene til Eidur. Jeg husker ham selvfølgelig godt, sammen med Ronaldinho og Messi, sier Sander Svendsen.

Nå er det han selv som blir husket, i hvert fall av alle som fikk Molde-guttens autograf og bilde på Aker stadion lørdag.