NORWAY CUP (bt.no): Om en tar keeperen ut av regnestykket, kunne jentelaget til Eikelandsfjorden stilt med et lag bestående av kun søskenpar.

Hele ti av lagets seksten spillere på Norway Cup har nemlig sin søster med på laget.

— Det er mye søskenkjærlighet i laget. På godt og vondt, sier trener Arild Tveit, som selv er far til to av jentene på laget.

Samler troppene

Grunnen til at Eikelandsfjorden-jentene domineres av søskenpar, er mangel på spillere. For at laget fra Fusa skulle ha nok spillere til å stille lag i turneringen, måtte jenter 14-laget slås i sammen med jenter 16. I tillegg har laget fått dispensasjon til å bruke en overårig spiller.

Selv om de er vant med å trene og spille med hverandre på Fusa, innrømmer søsknene at det er rart å spille på lag med sin egen søster.

SØSKENKJÆRLIGHET: Marthe Samnøen (til venstre) og lillesøster Susanne er ett av totalt fem søskenpar på Eikelandsfjordens jentelag. Foto: Håvard Bjelland

— Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle spille på lag med Susanne. Jeg er jo to år eldre enn henne, og ser fortsatt på henne som ganske liten, sier Marthe Samnøen (16) og ler.- Men det går fint, konstaterer lillesøster Susanne (14).

Bor langt fra hverandre

- Hvordan preger det laget at det er så mange søskenpar?

— Jeg merker selv at jeg blir mer hissig på Susanne enn de andre spillerne. Slik tror jeg det er for de fleste andre også, sier Marthe og får anerkjennende nikk fra lillesøster.

For selv om en skulle tro at familiebåndene knyttet laget ekstra sammen, kan søstrene avsløre at realiteten er en annen.

— Vi bor langt fra hverandre på hotellet. Vi er ikke så mye med hverandre utenom kamp, sier Susanne.

Mindre kjøring

Å være så mange søskenpar har likevel sine fordeler. I alle fall for en forelders perspektiv.

Jentene på Eikelandsfjorden kommer nemlig fra mange forskjellige steder i Fusa, hvilket betyr at avstandene til trening og kamp blir lange. Da er det greit at foreldrene slipper å kjøre ungdommene sine to ganger.

HER ER SØSKENPARENE: Fra venstre: Sølvi og Bodil Markhus, Marthe og Susanne Samnøen, Helene og Hanne Tveit, Helene og Sara Holmefjord Ådland, Benedikte og Karoline Sunnfjord. Foto: Håvard Bjelland

— Det er jo lettere å komme seg på trening når din søster skal på den samme treningen. Foreldene slipper jo også å kjøre dobbelt, sier trener Tveit, som også tror familiebåndene i laget har flere fordeler.- Det skaper mye trygghet, tror jeg. Det virker i alle fall slik på spillerhotellet, for der er det topp stemning, sier han.

Åpnet med storseier

Jentene på Eikelandsfjorden har fått en flott start på årets turnering. I åpningskampen mot Rival, vant det sammensatte laget nemlig hele 6-0. I neste kamp mot engelske Hampton FC ble det imidlertid litt tøffere for Eikelandsfjorden-jentene. Den jevne kampen endte 4-3 til London-klubben.

— Vi har selvfølgelig ambisjoner om å nå langt, sier Marthe Samnøen.