Andreas Möller, som ble verdensmester i 1990, skal assistere sin tyske landsmann Bernd Storck som er sjef for Ungarns landslag i fotball.

Første oppgave for Möller blir EM-omspillskampene mot Norge 12. og 15. november.

Ungarns fotballforbund bekreftet tirsdag en melding i bladet Kicker om at Möller har sagt ja til jobben som Storcks assistent.

— Jeg kjenner Bernd siden vi spilte sammen i Borussia Dortmund, der vi blant annet vant den tyske cupen (1989). Kanskje kan vi greie å gi laget nye impulser sammen, sier Möller.

48-åringen spilte for flere tyske toppklubber og også en periode for Juventus i Italia. Han ble verdensmester med Vest-Tyskland i 1990 og europamester med et samlet Tyskland seks år senere. Han spilte til sammen 85 landskamper.

LEGENDE: Andreas Möller vant EM med Tyskland i 1996. Her i kamp med Kroatias Mario Stanic i kvartfinalen den gang. Foto: Digitalsport

Etter at han la opp har han operert på noe mer beskjedent nivå, som sportsdirektør for Kickers Offenbach og trener for Viktoria Aschaffenburg.Han skal ha svart ja tvert da han fikk forespørselen om å hjelpe Storck med Ungarns landslag.

— Det finnes situasjoner som rett og slett passer, sier han.

Også Holger Gehrke går inn i Ungarns trenerteam, som keepertrener.

Storck fikk jobben som Ungarns landslagssjef på midlertidig basis i juni, da han etterfulgte Pal Dardai. Han var nær ved å føre laget direkte til EM som beste treer, men den EM-billetten glapp til Tyrkia.

I november får ungarerne en ny sjanse mot Norge til å sikre en etterlengtet sluttspillplass.

(©NTB)