Slik ser det ut i gatene i Carlisle søndag. Store deler av byen er oversvømt, inkludert hjemmebanen til byens fotball-lag Carlisle FC. Slik ser det ut i gatene i Carlisle søndag. Store deler av byen er oversvømt, inkludert hjemmebanen til byens fotball-lag Carlisle FC. Foto: Reuters

Hjemmebanen oversvømt av flommen - nå hjelper spillerne byens innbyggere

Carlisle FC har fått smake stormen Desmonds vrede.

Mens stormen "Synne" rammer Sør-Vestlandet her til lands, har engelskmennene fått kjenne på stormen Desmond.

Blant annet i Cumbria, hvor flommen har ført til store oversvømmelser, og gjort at over 50.000 husstander står uten strøm, skriver The Independent.

Det har fotballstadion til byens lag Carlisle fått kjenne. Brunton Park er totalt oversvømt, og på Twitter går bilder fra lufta av stadion nå sin seiersgang.

Spillerne tar grep

Heldigvis for klubben spilte de bortekamp denne søndagen, da Welling United ble slått 5-0 i FA Cupens andre runde. På vei hjem fra kampen bestemte spillerne seg for å ta grep.

— Vi snakket nettopp med kaptein Danny Grainger på bussen på vei hjem. Spillerne er bekymret for de som er berørt av uværet denne helga. Alle spillerne er enige om at de ønsker å hjelpe så godt de kan. Dermed har vi bestemt at alle spillerne vil være tilgjengelige etter trening på tirsdag, for å hjelpe så godt det lar seg gjøre. Kontakt oss hvis det er noe du trenger hjelp til, skriver klubben på sin offisielle Twitter-konto.

LES OGSÅ:

— Flott å høre

Tiltaket har fått mye ros i sosiale medier. Blant andre skriver den anerkjente fotballskribenten Henry Winter følgende:

— Flott å høre at Carlisles spillere ønsker å hjelpe så godt de kan, skriver han på Twitter.

— Stor respekt for hjelpemannskap og frivillige som hjelper menneskene etter flommen, skriver Carlisle-keeper Mark Gillespie.

Ifølge Independent har bruer kollapset etter at det falt mer regn på 24 timer enn hva som er vanlig for en hel måned.