Magnus Haglund fikk akkurat den avskjeden med Åråsen han håpet på. Mot Bodø/Glimt var Lillestrøm helt overlegne og vant til slutt 4-0 i eliteserien søndag.

Foran kampen fikk både avtroppende trener Magnus Haglund og Erik Mjelde blomster av klubbledelsen. De to var søndag involvert i sin siste hjemmekamp for Lillestrøm.

— Jeg tror ikke jeg kunne fått en bedre avslutning. Vi spiller en veldig god kamp. Det er slik vi har sett ut på hjemmebane i 2014. Jeg er stolt over det vi har fått til, sa Haglund til C More etter kampslutt.

Det så likevel ikke ut til at Lillestrøm-spillerne mente at en blomsterkvast var gave stor nok. De ville dele ut festfotball.

Vertene gikk nemlig ut i et forrykende tempo da Bodø/Glimt kom på besøk. Allerede før kvarteret var spilt sto det 2-0 på måltavla. Da hadde Fred Friday og Moryké Fofana scoret hver sitt mål i løpet av et drøyt minutt.

Sjanserikt

Utover i omgangen ble det kattens lek med musen på Åråsen. Lillestrøm skapte sjanser i bøtter og spann, men uttellingen uteble. Blant annet kunne Fofana blitt tremålsscorer før sidebyttet, men en blanding av udyktighet og strålende målvaktsarbeid av Lasse Staw sørget for at det ble med hans ene mål.

Dermed gikk lagene i garderoben på stillingen 2-0. Etter pause fortsatte kampen i samme spor. Vertenes spillere fortsatte å gi Staw i Glimt-buret hodebry, men aluminium og nevnte Staw sto i veien.

Femteplass

20 minutter før slutt ble Erik Mjelde byttet inn for å ta farvel med Åråsen-publikumet. Bergenseren klarte aldri å sette sitt preg på kampen. I stedet var det Friday som like før slutt scoret sitt andre mål for kampen.

Nigerianeren fikk ballen fra Palmi Palmason og fra skrått hold hamret han ballen over Staw og i nærmeste kryss.

Få minutter senere var det Palmason selv som avsluttet målfesten på Åråsen. Et vakkert hodestøt ble det siste som skjedde av betydning i Haglunds siste hjemmekamp som Lillestrøm-trener.

Med seieren sikret også romerikingene femteplassen på tabellen.

— Det er et fantastisk resultat og en fantastisk sesong, oppsummerte Haglund.

I siste serierunde drar Lillestrøm til Sarpsborg. En helt ubetydelig kamp for de gulkledde, mens Sarpsborg med full klaff kan avansere til sjetteplass fra sin nåværende åttendeplass.