De høye prisene i ADO Arena og stenging av Sentralbadet er kanskje negativt nytt for brukerne. For kommersielle aktører som Vannkanten og Osbadet kan det tvert imot være positivt.

— Den nye arenaen har jo en pris som er mye høyere enn de andre kommunale svømmehallene. Det kan bli en fordel for oss, sier Mette Thormodsen, daglig leder i Vannkanten.

Et årskort for barn koster nemlig 2500 kroner både i ADO Arena og på Vannkanten. I tillegg har Vannkanten de siste årene kjørt julekampanjer der prisen er halvert. Da får man altså årskort for barn til 1250 kroner.

- Mer for pengene

— Her får de mer for pengene. Her er det mye lek og moro i tillegg til svømming. Du kan både svømme i 25-metersbassenget, bruke vannsklier, boblebad og mer. Her har vi det meste, sier hun.

MER FOR PENGENE: Daglig leder i Vannkanten, Mette Thormodsen, tror fort at familier kan velge dem fremfor ADO Arena. Hun viser til det at de kan tilby mye mer enn svømming. Foto: Privat

— Dessuten er vi kun stengt på julaften, 1. juledag, nyttårsaften, 1. nyttårsdag og 17. mai, sier hun.Thormodsen er obs på at de kan få en liten nedgang i antall besøkende med en gang dette nye åpner, men så tror hun det vil ta seg greit opp igjen.

- Tror ikke ADO sluker våre kunder

Også daglig leder i Osbadet, Bård Alfstad, tror dette kan være bra for de kommersielle aktørene.

— Ja, det tror jeg. Jo høyere de legger prisen, jo hyggeligere kan det bli for oss, sier han.

En markedsundersøkelse har vist at halvparten av dem som bader i Osbadet tar turen fra Bergen.

I Osbadet har de både tremeter og femmeter, i tillegg til en lang sklie og en mindre for småbarn. Også de har et populært terapibasseng.

POSITIV: - Jo høyere de legger prisen, jo hyggeligere kan det bli for oss, sier daglig leder i Osbadet, Bård Alfstad. For en familie er det billigere å bade hos ham enn i det nye svømmeanlegget. Foto: Privat

— Jeg tror ikke ADO sluker våre kundegrupper, sier han.For en familie på fire er det faktisk dyrere å bade i ADO Arena enn i Osbadet. I tillegg slipper man bompenger og parkeringsutgifter på Os.

— Det er jo et flott treningsbasseng for både svømming og stup, og ikke minst for mosjonister. Men dersom man også vil kose seg litt, prate sammen, så er det jo milevis til land i det 50-metersbassenget, ler han.

BT har mottatt mange henvendelser fra svømmeglade bergensere som synes det blir for dyrt å bade i ADO Arena. Enkelte sier at når det først er så kostbart, så vil de heller dra på badeland som Vannkanten og Osbadet.