Norges kanskje største håndballstjerne ga i juli beskjed om at hun tok en pause fra landslagsspill, og landslagssjef Thorir Hergeirsson har satset på Frankrike-proff Pernille Wibe og Byåsens Maren Gundersen på strekposisjonen gjennom høsten.

Onsdag kom imidlertid nyheten om at Løke er tilbake.

— Det er gledelig at hun igjen har lyst og mulighet til å være med på laget, og det er flott for oss å ha tilgang til de beste spillerne, sier Hergeirsson i en pressemelding.

LES OGSÅ:

— Tøffere konkurranse

Det er ingen tvil om at så lenge Løke har meldt seg spilleklar, så vil hun også være en del av Norges EM-tropp i Ungarn og Kroatia i desember.

— Bra for Norge, ikke så bra for Gundersen, sier tidligere Byåsen-trener Geir Oustorp til adressa.no.

— Løke tilbake reduserer sannsynligvis Gundersens EM-sjanser en del, sier TV 2s håndballekspert, Bent Svele.

— Det blir mye tøffere konkurranse. Sånn sett er det synd for Maren Gundersen, mener tidligere landslagsprofil og nåværende TV 2-ekspert Randi Gustad.

Byåsen-streken har nemlig en del av de samme kvalitetene som Løke, mens strekkollega Wibe er vesentlig høyere – i tillegg til at hun har en del erfaring fra tidligere.

— Hun har spilt sammen med en del av de andre landslagsspillerne før, både i Byåsen og i Larvik. Gundersen er ny, og det kan fort hende de velger det trygge og gode i stedet for å gamble der. Wibe har også mer høyde, og de har satset på henne siden i sommer. Gundersen har vært med, men kommet som en rakett i løpet av høsten. Det kan nok helle Wibes vei, sier Oustorp, som i dag er assistenttrener i Glassverket.

- Blant de mest spennende

Men ingen av de tre mener Gundersen er sjanseløs på EM-spill selv om Løke er tilbake.

— Gundersen har hatt to knallsesonger, og vært Byåsens beste spiller i år. Samtidig har hun vært sterkere enn Wibe offensivt. Jeg må si at jeg synes Gundersen er en veldig spennende strekspiller. Landslaget har prøvd en del forskjellig de siste årene, men Gundersen har vært av de mest interessante. Hun har utrolig krutt i spillet sitt, sier Gustad, som også åpner for at Hergeirsson kan velge å ta med tre strekspillere til EM – mot to, som har vært vanlig i de siste mesterskapene.

Svele mener det er en reell konkurranse mellom Wibe og Gundersen, mens Oustorp tror landslagsledelsen vil ønske å se begge to i flere kamper før det endelige EM-uttaket 11. november.

— Maren har vært veldig god, og den desidert beste strekspilleren i Norge så langt i høst. Jeg synes ikke Wibe hadde en god nok turnering i Golden League i Danmark, sier han.

Og følger opp med det opplagte:

— Det er ingen tvil om at Løke forsterker Norge, og at landslaget blir mer uforutsigbar. Det gjør sitt til at Norge blir å regne med igjen, sier Oustorp.

PS! Byåsen og Maren Gundersen spiller kvartfinale i cupen borte mot Halden onsdag kveld.