Det bekrefter drammenserne på sin hjemmeside, og det bekrefter også Hødds sportslige leder Geir Hansen overfor Sunnmørsposten.

– Det stemmer at vi har solgt Eirik til Godset. Hva vi føler da? Dette er en tosidig greie. Han har gjort en kjempejobb for Hødd i tre år nå, og ønsket seg videre i karrieren. Samtidig hadde han kort tid igjen av kontrakten, og vi er godt fornøyd med summen vi fikk for ham.

– Og summen var?

– Vi er godt fornøyd, det er det eneste jeg vil si.

29 seriemål

Ulland Andersen har scoret 29 mål på tre sesonger i Hødd-trøya.

– Eirik har alltid gitt ett hundre prosent for Hødd. Mot Levanger i sist kamp ga han alt og var kjempegod, selv om overgangen til Godset nok surret rundt i hodet hans. Og vi er stolte over at en storklubb som Strømsgodset nå har hentet ham. Da Eirik kom til Hødd var han en 2. divisjonsspiller. Utviklingen har vært enorm, fastslår Hansen.

– Men dere kunne ha fått mer for ham om dere hadde solgt ham til AaFK før seriestart?

– Det er ikke sikkert. Men på det tidspunktet AaFK tok kontakt, var vi ikke villige til å selge ham.

Sondre Beite

– Det er flere som kan erstatte ham, men jeg tenker spesielt på en unggutt som Sondre Beite. Han kan fort få sjansen nå, og det kan bli veldig spennende. Klart at vi synes det er leit å miste en av våre sentrale spillere, men vi er ikke bekymret. Hadde vi vært det, hadde Eirik spilt sesongen ut for oss, fastslår Geir Hansen.

Ulland Andersen sier dette om drømmeovergangen:

– Jeg er veldig glad for å være her. Strømsgodset er en spennende og tradisjonsrik klubb som spiller attraktiv fotball, og her kan jeg utvikle meg, sier Haugesund-gutten.

– Eirik er en ung og lovende spiller som vi har fulgt lenge. Han er en kvalitetsspiller som kan slå til på direkten, sier sportssjef Jostein Flo.

Andersen har fått utdelt draktnummer 23 på Marienlyst, som han hadde i Hødd.