Darko Milanic og Leeds tapte lørdag 1-2 hjemme mot Wolverhampton. Det var det siste sloveneren gjorde som manager i den tidligere storklubben.

Milanic ble hentet inn for å erstatte sparkede Dave Hockaday i slutten av september. På de seks seriekampene 46-åringen ledet klarte ikke laget å vinne. Lørdagens tap mot Wolves ble dråpen som fikk begeret til å renne over for den tidligere Sturm Graz-treneren.

Direkte etter tapet hevdet Milanic at han ville kjempe videre, ifølge Leeds Uniteds offisielle Twitter-konto:

Milanic is confident of turning things around: “Results have notbeen good, but we’ve played good football in these six games." #lufc

— Leeds United FC (@LUFC) 25.oktober 2014Uttalelsen kom ikke mange minuttene før sloveneren fikk sparken.

— Jeg vil beklage til fansen. De fortjener bedre resultater, sier klubbeier Massimo Cellino til klubbens Twitter-konto.

Førstelagstrener Neil Redfearn tar nå over som midlertidig manager i Leeds. Det blir fjerde gang de siste tre årene at han har den rollen.

Senest da Hockaday fikk sparken i august hadde den tidligere midtbanespilleren rollen. Det endte da i tre seirer og én uavgjort på fire kamper, langt bedre enn hva både forgjengeren og nå Milanic har klart.

Cellino gjorde det for øvrig klart den 15. september at Redfearn var uaktuell som en permanent managerløsning.

I tillegg til Redfearn har fem managere ledet klubben de siste tre årene. Om ikke han får jobben permanent vil det antallet nå øke til seks.

Brian Cloughs periode som manager i klubben i 1974 er berømt, men selv Clough fikk 44 dager på seg.

(©NTB)