Holly Holm, den tidligere amerikanske proffbokseren og drømmemotstanderen til Cecilia Brækhus, slo til og ble verdensmester i UFC (Ultimate Fighting Championship) søndag.

Hun sikret seg UFC-tittelen i bantamvekt (53,5 kg) da hun slo mesteren Ronda Rousey på knockout i annen runde. Kampen ble avgjort med en springskalle fra 34 år gamle Holmes 59 sekunder inn i runden.

LES OGSÅ:

Rousey gikk i kanvasen med et brak og var sjanseløs i Etihad Stadium. Tittelforsvareren var på vei inn i «drømmeland» da hun gikk ned, men hun klarte å kravle seg opp igjen. Holm angrep, og etter ytterligere noen kraftfulle treffere gikk dommeren inn og stoppet kampen, som var i ferd med å utvikle seg til å bli «rått parti».

Holm tok kommandoen fra start og gikk offensivt til verks. Hun fikk inn flere gode treffere allerede i den første runden. Den amerikanske jenta fra Albuquerque påførte Rousey hennes første nederlag på 13 kamper, mens Holm foreløpig er ubeseiret i MMA (Mixed Martial Arts) etter sine ti kamper.

— Dette er helt vilt, og jeg forstår nesten ikke at det er sant, jublet Holly Holm etter seieren, som var overraskende. Hun overbeviste virkelig.

— Jeg måtte bare vinne denne kampen, for jeg følte så my kjærlighet og støtte fra tilhengerne min, sa den amerikanske mesteren.

UFC-kommentatoren Joe Rogan trodde nesten ikke sine egne øyne etter den sensasjonelle knockoutseieren. Han kalte seieren den største overraskelsen i MMA og UFC noensinne.

(©NTB)