2-0-seieren over Strømmen gjør at håpet lever på Ågotnes, men fortsatt har Nest-Sotra et godt stykke arbeid å gjøre for å berge plassen i 1. divisjon. Med bare syv spillere med kontrakt utover årets sesong kan en spørre hvordan det skal gå med klubben dersom det blir nedrykk.

Se høydepunkter fra kampen i vidoevinduet øverst i saken!

Kaptein Max Jakob Bjørsvik er en av mange som ikke har forpliktelser overfor Nest-Sotra utover 2015. Men 26-åringen avviser at han vil se seg om etter ny klubb dersom det skulle bli nedrykk.

− Jeg har vært i denne klubben i mange år, og den betyr mye for meg. Skulle vi rykke ned, kan jeg være med å ta Nest-Sotra rett opp igjen. Vi er i kontraktsforhandlinger, og jeg regner med det skal gå fint, sier Bjørsvik.

− Åsane skjer ikke

I fjor høst hentet Vålerenga ham på utlån fra Nest, og selv om han fikk begrenset med spilletid, opparbeidet Bjørsvik seg nyttig eliteserieerfaring.

— Hvis det kommer et tilbud fra eliteserien, vil Nest uansett legge alt til rette for at jeg får gå. Får jeg et tilbud fra en annen 1. divisjonsklubb, er det ikke aktuelt i det hele tatt. Det må være en klubb på øverste nivå hvis det skal være vits for meg å flytte, sier Bjørsvik.

− Hva med Åsane, dersom de skulle holde seg?

− Nei, det skjer ikke. De er rivaler, det blir helt feil, smiler Nest-kapteinen som for tiden blir brukt som høyreback.

BAK NYHETENE:

Den klare holdningen er noe trener Ruben Hetlevik liker.

− Det betyr masse at Max sier det. Flere har også sagt at de ønsker å være i Nest, og at de ønsker å gjøre seg fortjent til å være her. Det er en stor styrke i situasjonen vi er i. Jeg er ikke bekymret, for det virker som Nest er en attraktiv klubb, uansett om vi er i 2. eller 1. divisjon, sier Hetlevik.

Lang trenerkontrakt

Treneren har selv kontrakt i hele tre år til, og er tydelig på at han ønsker å holde frem selv om Nest-Sotra skulle gå ned en divisjon.

− Jeg har vært her i ti år, og ser ingen grunn til at jeg skal gå videre. Men i fotball er det ingen som vet hva som skjer. Det er selvfølgelig helt opp til klubben om jeg blir eller ikke, sier Hetlevik.

GOD STEMNING: Hjemmefansen var fornøyd på Ågotnes. Foto: Evelyn Andora Pecori

Søndag fikk han se et hjemmelag som slet med å gå spillet til å sitte, men som likevel gikk til pause med 1-0 etter en tidlig scoring av Kristoffer Zachariassen. I det 58. minutt pådro Nest-stopper Mads Nielsen seg rødt kort etter en felling som bakerste mann.Da så det skummelt ut, men innbytter Simen Næss brukte bare noen få minutter på øke strilenes ledelse. Seieren betyr at Nest-Sotra kun har tre poeng opp til sikker plass. Næss tror at Nest har en fordel i nedrykkskampen i forhold til lagene som har ligget over streken i lang tid.

Jerv, Brann og Fredrikstad

− Det er en veldig ekkel følelse når du har kjent deg trygg og sluppet deg litt ned. Vi kjente på det i fjor da vi lenge lå godt an, og så kom plutselig Alta veldig bakfra. Da er det bedre å være i utfordrerposisjon, sier Næss.

LES OGSÅ:

Jerv borte, Brann hjemme og Fredrikstad borte venter i de tre siste kampene.

− Vinner vi to av dem, skal det være muligheter, tror Næss.

Også Bjørsvik er optimist.

− Jeg tenker ikke på 2. divisjon i det hele tatt. Det er langt vekke foreløpig, sier kapteinen.