TRONDHEIM (adressa.no): — Det var helt merkelig da Perry i går sa til meg at jeg ville bli tatt ut på landslaget. Jeg har ikke hørt noe fra landslagstrenerne, men det stemte jo det Perry sa, humrer 22-åringen.

Etter å ha gått skadet frem til august fikk Skjelvik, som kom til RBK fra Kalmar i midten av juli, spille kvartfinalen mot Vålerenga. Tydelig utilpass, og langt unna kampform var han skuffet over sin egen opptreden. Sakte, men sikkert har han trent seg opp, og utover høsten ble også den fysiske formen god nok til å holde en hel kamp.

Drømmen

Nå har han startet de to siste seriekampene, og har vist seg frem på en helt annen måte enn i debutkampen. Det syntes også landslagstrener Per-Mathias Høgmo, og dermed ble Skjelvik belønnet med landslagsplass til kampene mot Danmark og Skottland. 393 serieminutter med Rosenborg var altså nok.

— Det er veldig overaskende og fullstendig uventet. Det er jo selvsagt drømmen det her, sier Skjelvik.

Klokken 17.00 tirsdag ettermiddag setter han seg på flyet fra Værnes, via Oslo, til Billund. Derfra reiser landslaget til Herning hvor kampen spilles fredag.

— Det blir artig å se hvordan ting fungerer. Jeg skal vise meg frem på treninger, og skal gjøre alt for å ta vare på sjansen jeg har fått. Nå som jeg er på landslaget håper jeg selvfølgelig også på å spille, sier han.

- Bruke farten min

Han har spilt fire U21-kamper, senest mot Spania i vinter. Trolig hadde han vært med i EM også hvis det ikke var for strekken som holdt ham borte fra fotballen i hele vår og deler av sommeren.

- Men jeg trodde ikke jeg skulle få sjansen så raskt, verken for Rosenborg eller Norge. Det var først neste år jeg så for meg at det kunne være en mulighet, sier han.

- Hva skal du imponere Høgmo med som gjør at han ikke kan la de bli værende på benken?

— Det er jo farten min. Det er jo det eneste jeg har, og som jeg må leve med både defensivt og offensivt.

Ettersom Stefan Strandberg også ble etterinnkalt er hele RBKs forsvarsrekke, minus Cristian Gamboa, klare for Norge.