I løpet av overgangsvinduets siste timer ble Adama Diomande kjøpt av den engelske Championship-klubben Hull City. Prislappen: 22 millioner kroner.

Hull-manager Steve Bruce snakket varmt om sin ny spiss, og ekspertene hadde troen på Diomande-suksess på nest øverste nivå i England.

25-åringen slet riktignok med lysketrøbbel som satte spissen ut av landskampene mot Kroatia og Bulgaria. Nå viser det seg at skaden får ytterligere konsekvenser for Diomande.

Trodde det var vanlig lyskestrekk

– Han hadde ikke misset en eneste kamp hele sesongen og vi trodde han bare ville være ute i to til tre uker. Uheldigvis viste det seg å være mer alvorlig, sier Hull-manager Steve Bruce på en pressekonferanse, som du kan se hos Hull Daily Mail.

– HAN ER SØNDERKNUST: Hull-manager Steve Bruce forteller at Adama Diomande har det tøft nå som skadeoppholdet er blir forlenget. Foto: NTB Scanpix

– På grunn av situasjonen på Deadline day og at han var i Norge da vi ble enige om overgangssummen, bestemte vi at han skulle gjennomgå den medisinske sjekken i Oslo. Vi trodde det var en vanlig lyskestrekk, sier Hull-sjefen og fortsetter:– Vi har sett ham denne uken og det har ikke blitt noe bedre. Derfor undersøkte ham vi ytterligere og skannet ham, og det viste seg å være er noe som bør opereres nå. På den måten blir det unnagjort, sier Bruce.

Bruce: – Han er sønderknust

Da Aftenposten snakket med TV 2-ekspert Kasper Wikestad og Hull-supporter Anders Hagberg hadde begge troen på at Diomande kunne bli en hit. Særlig hvis han kom raskt i gang og scoret mål.

Nå blir debuten til den norske spissen betydelig utsatt. Ifølge lagets hovedtrener er Diomande langt, langt nede.

– Vi snakker mellom seks og åtte uker. Det er tøft for ham, han er sønderknust, forteller Steve Bruce.

Det betyr også at 25-åringen går glipp av Norges skjebnekamper i EM-kvalifiseringen mot Malta og Italia i oktober.

Dermed må han bare konsentrere seg om å komme så kjapt som mulig i form igjen etter skaden, slik at han kan kjempe om en plass på Hull-laget resten av Championship-sesongen. Selv sa Diomande følgende da Hull-overgangen ble offentliggjort:

— Jeg måtte bare gripe denne muligheten da den dukket opp. Og det er veldig bra for både meg, familiren min og for Stabæk. Stabæk var veldig fornøyd med budet, og det har ikke vært noe krangling her, sa spissen.