Jessica Ennis-Hill er en av Storbritannias største friidrettsstjerner. Jessica Ennis-Hill er en av Storbritannias største friidrettsstjerner. Foto: Ap

OL-stjerne hetset etter voldtektsmann-protest

Jessica Ennis-Hill (28) truet med å trekke navnet sitt fra stadiontribune. Da våknet nettrollene.

Jessica Ennis-Hill, OL-gullvinner og Sheffield United-supporter, reagerte kraftig da den voldtektsdømte fotballspilleren Ched Evans fikk grønt lys til å trene med klubben i hennes hjerte.

Ched Evans var Sheffield United klubbens stjernespiss og bøttet inn mål i 2011/12-sesongen, men i april 2012 var det slutt. Evans ble idømt en straff på fire år for voldtekt av en 19 år gamle kvinne.

17. oktober i år slapp han ut fra fengsel.

Saken har fått enorm oppmerksomhet i Storbritannia. Blant annet har minst 60.000 engasjert seg en i underskriftskampanje mot at Evans skal få ny kontrakt med Sheffield-klubben. I avisene har følgende spørsmål har vært et hett tema: Skal han få spille fotball på toppnivå igjen?

Nei, mener i hvert fall Jessica Ennis-Hill.

Hetset på Twitter

Den ivrige Sheffield United-supporteren fikk en tribune på arenaen Bramall Lane oppkalt etter seg da han sikret OL-gullet i syvkamp på hjemmebane i 2012. Nå truer hun med å trekke navnet sitt.

Ched Evans, her fra en kamp for Sheffield United i mars 2012. Foto: Ap

– Jeg mener det å være en rollemodell for unge mennesker er en stor ære, og disse innflytelsesrike posisjoner bør respektere den rollen ved å sette et godt eksempel. Hvis Evans blir re-signert av klubben, vil det motsi disse overbevisningene fullstendig, sa hun i en uttalelse, ifølge The Guardian.Den uttalelsen vekket nettrollene, skriver den samme avisen.

– Jessica Ennis-Hill er en dum drittkjerring. Hun sier at hun vil fjerne navnet sitt hvis Ched Evans signerer. Jeg håper han voldtar henne, skrev en Twitter-bruker.

Det var langt fra den eneste hetsen hun opplevde, og South Yorkshire-politiet har nå iverksatt en etterforskning av den grove hetsen.