Tarje Nordstrand Jacobsen hadde mange grunner til å drømme om avansement etter bortekampen mot Rubin Kazan. En av dem var reine penger.

— Vi utvikler oss som klubb hvis vi spiller jevnlig i Europa. Det er viktig for spillerne at de får møte mye kvalifisert motstand, at vi får måle oss på dette nivået mot lag fra andre kulturer. Både klubben og spillerne blir mer synlig, nasjonalt og internasjonalt. I tillegg ligger det selvfølgelig god økonomi i europacup, fastslår Nordstrand Jacobsen.

12–15 mill. netto

Han anslår at Molde tjente 25 millioner kroner på fjorårets Europa League.

— Vi fikk rundt 19 millioner totalt fra Uefa for deltakelsen. Dette er en rein bonus for at vi kvalifiserte oss, pluss faste summer for de to kampene vi vant i gruppespillet. I tillegg kom rundt 6 millioner publikumsinntekter, sponsorbonuser og salg av tv-rettigheter i kvalikkampene, forteller Nordstrand Jacobsen.

Han anslår at MFK satt igjen med en nettogevinst på 12–15 millioner kroner i fjor.

— Det ligger en del kostnader i å reise på bortekampene med stort følge. Og så får spillere, trenere og andre ansatte en stor del av kaka hvis de bidrar til å tilføre klubben ekstraordinære inntekter. Vi betalte ut store summer i bonus for deltakelsen i fjor, sier han.

Øker budsjettet

Pengene som var igjen ble i all hovedsak brukt til spillerkjøp, utvikling av anlegg, noen nye ansettelser og noe høyere lønn i spillergruppa.

MFK planlegger å øke det totale budsjettet ytterligere i 2014, til tross for at det ikke kommer ekstra penger fra Uefa.

— I 2012 hadde vi 90 millioner i budsjett, mens vi økte det til 99 millioner i fjor. Neste år er målet å øke ytterligere, men det er for tidlig å si hvor vi ender, sier Tarje Nordstrand Jacobsen.