Rosenborg møter Dnipro Dnipropetrovsk, fjorårets tapende finalist, i Europaligaen torsdag kveld. Begge lag står med ett poeng etter åpningskampen og selv om de fleste regner Dnipro som store favoritter, mener trener Myron Markevytsj at det er en tøff oppgave som står foran hans lag på Lerkendal.

— Jeg fulgte med på kampen deres mot St. Etienne og jeg så Lazio mot oss, og jeg mener at Rosenborg er det beste laget. Men vi skal gjøre vårt beste og spille like bra som vi bruker å gjøre, sier Markevytsj på pressekonferansen onsdag kveld.

Roser Mike Jensen

Ifølge Markevytsj er RBK et mer uforutsigbart lag enn de to andre gruppemotstanderne og at det derfor er vanskelig å spå kampbildet. Han trekker spesielt frem André Hansen, Jonas Svensson, Alexander Søderlund og Mike Jensen som spillere de må se opp for.

— Jensen er hjernen i et lag som fungerer veldig godt sammen og er veldig profesjonelle og disiplinerte, sier han.

foto
TRENTE PÅ LERKENDAL: Dnipro-spillerne trente onsdag kveld på en våt Lerkendal-gressmatte. Foto: Sjur Magnus Bergstrøm

Midtbanespiller Valerij Fedortsjuk er også forsiktig med å skru opp forventningene til eget lag. Selv om de vil gå for seier, mener han at det først og fremst er viktig å ikke tape.— Vi har sett en del Rosenborg-kamper og laget deres er ganske sterkt. Vi tar kampen på alvor, sier 26-åringen.

Se RBK-magasinet:

Har møtt RBK tidligere

Markevytsj var Metalist Kharkiv-trener da Rosenborg møtte dem i Europaligaen i 2012. Da endte det med 2-1-tap hjemme og 3-1-tap borte for RBK, men Markevytsj er klar på at den erfaringen ikke har noe å si torsdag.

— For tre år siden var det helt andre spillere og selv om vi vant, var det to vanskelige kamper. Det er vanskelig å si at jeg er kjent med laget, når det er så forandret, sier treneren.

PS! De ukrainske journalistene var nysgjerrige på hvordan Dnipro-spillerne ville takle det mulige snøværet og om de hadde med det riktige utstyret til å spille i snø. For ordens skyld er det meldt 12 varmegrader og regn torsdag kveld.