OSLO 20061004Landslagstrener Åge Hareide snakker med et stort oppbud av pressefolk etter landslagstreningen på Bislet Stadion mandag.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Foto: Poppe, Cornelius
BILDET KOMMER FRA SCANPIX DATABASEVALETTA, MALTA 20071119Fra v: John Carew, Martin Andresen og John Arne Riise under fotballandslagets trening på Malta, foran EM-kvalifiseringskampen mot Malta på onsdag.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Foto: Poppe, Cornelius

To dager etter at det norske landslaget ikke klarte å kvalifisere seg til EM, opplyser Norges fotballforbund i en pressemelding at Åge Hareide ønsker å fullføre kontrakten. Målet er å nå VM i 2010. — Ut fra en samlet vurdering og de positive tilbakemeldingene jeg har fått fra spillerne og ledelsen i Norges Fotballforbund, så har jeg bestemt meg for å fortsette som landslagssjef, sier Åge Hareide.

— Jeg er motivert for oppgaven, og sammen med spillerne og det øvrige støtteapparatet skal jeg jobbe knallhardt for å videreføre den positive utviklingen laget har hatt den siste tiden, sier landslagssjef Åge Hareide.

Kaptein-Andresen fornøyd

Sjefens avgjørelse om å lede landslaget frem mot VM i 2010, blir godt mottatt blant spillerne.

Landslagskaptein Martin Andresen var ikke orientert om Hareides beslutning da Aftenposten.no videreformidlet meldingen fredag ettermiddag.

- Dette er en god nyhet. Vi ville at han skulle fortsette, og har jobbet for det. Han var ønsket av hele spillergruppen, sier Andresen.

Akkurat nå sitter Åge Hareide i et flysete på vei til Sør Afrika for å følge VM-trekningen søndag, og er ikke tilgjengelig for kommentar før i morgen, lørdag.

- Kontinuitet

I våres tok Hareide til orde for å trekke seg som landslagssjef hvis Norge mislyktes i kvalifiseringen. Nå har han altså ombestemt seg.

— Vi ønsker å gi Åge Hareide og spillerne de beste rammebetingelser for å prestere godt i VM-kvalifiseringen, og målet er å kvalifisere oss til VM-sluttspillet i 2010, sier fotballpresident Sondre Kåfjord og legger til at kontinuitet er en viktig suksess-faktor.

Hareide ble ansatt i 2003. Han ledet Norge til annenplass i VM-kvaliken foran mesterskapet i Tyskland, men røk ut i play-off-kampene mot Tsjekkia. Onsdag ble det klart at også EM går uten norsk deltakelse.