Vossingen kan se tilbake på en prestasjonshelg med to pallplasseringer og en tredjeplass sammenlagt i mini-touren på Lillehammer.

— Jeg hadde ikke kunnet prestere slik for tre uker siden. Det har med formtopping å gjøre. Jeg har hatt is i magen og trent mye for å komme i form. Resultatene har jeg ikke brydd meg om, sier Røthe.

Han sammenligner helgens prestasjoner med suksess-sesongen som toppet seg med medaljer under VM i Val di Fiemme i 2013. Da tok Røthe fikk sin første individuelle VM-medalje med bronse på 30 km dobbel jaktstart i Val di Fiemme. I tillegg tok han gull på 4 x 10 km stafett.

— Jeg hadde en veldig god plan den gangen. Formtoppen var perfekt timet. Akkurat det samme skjer nå.

Høres enkelt ut

På søndagens 15 kilometer kjempet han om pallplass bak Martin Johnsrud Sundby og Finn Hågen Krogh.

— Det ble åpnet relativt tøft. Da Martin gikk fra oss etter 5 kilometer, var jeg ikke helt våken og han fikk en luke. Det var litt kjedelig.

Røthe var sliten da Sundby rykket, men han kastet seg ut i kampen om tredjeplassen og pallplassering sammenlagt. Han visste det ville bli jevnt mellom ham, Pål Golberg og svenske Calle Halfvarsson.

— Jeg kjenner Pål så godt, det er han jeg har trent mest med i hele vår. Han er en god avslutter. Mitt mål var å være først ut i oppløpet, jeg gikk psykisk inn for å klare det, forteller Røthe.

Avslutningen gikk helt etter planen, og Røthe er stolt av egen prestasjon. Han vil lære av at han ikke var nok på hugget da Sundby rykket, men vil ikke la det overskygge alt det positive.— Det betyr veldig mye at jeg var så tøff i hodet. Jeg vet at jeg kan spurte ok hvis jeg kan styre butikken.

Sparer på formen

Vossingen legger ikke skjul på at han fremover kommer til å gjøre mange av de samme forberedelsene som i Val di Fiemme-sesongen.

— Det kjedelige svaret er at det er lett å gå tom for krefter. Derfor har jeg trent en del for å være sikker på å ha nok krutt.

Planen er foreløpig lagt frem til jul med mye rolig trening.

— Jeg skal unngå å ta ut alle avkastninger med en gang, og være gjerrig på formen.

— Har det sett det blå lyset blinke når du ikke har prestert tidligere i sesongen?

— Litt av og til, men jeg har ikke helt sett slik på det. Jeg har hatt gode renn og opplevelser på trening, samtidig grubler man litt over all jobben som legges ned når det ikke stemmer. Da gir det trygghet å se at på en god dag er jeg hakk i hel på Martin (Johnsrud Sundby, journ. anm) som er vedens beste skiløper. Han er en utrolig fin løper å ha på laget.