STAVANGER (Aftenbladet): Selv om Rune Almenning Jarstein startet sesongen som andrekeeper i Hertha Berlin, tror han ikke det påvirker spilletiden på landslaget.

— Jeg forstår at folk vil stille seg det spørsmålet hvis jeg hadde gått et halvt år uten å spille kamper, men jeg har hatt en god sesongoppkjøring, og har i år spilt 14 kamper. I tillegg trener jeg hver dag sammen med spillere som holder et høyt nivå, sier Jarstein til Aftenbladet.

I helgen serieåpnet Hertha med Thomas Kraft mellom stengene, og onsdag kan fort Ørjan Håskjold Nyland fra Molde bli foretrukket i landslagsmålet når Norge møter Emiratene på Viking Stadion.

Trente med Hegre

Mandag var Jarstein på plass på treningsfeltet hos gamleklubben Viking, der han hadde en god økt under Kurt Hegres ledelse. Overfor Aftenbladet hevder han at situasjonen ikke stresser ham.

— Jeg har ikke fått noen forklaring på hvorfor de valgte Kraft i serieåpningen. Jeg har spilt mye i treningskampene og føler jeg ikke er langt unna en plass på laget. Jeg opplever konkurransen om spilletid som reell, og opplever det slik at Hertha er fornøyde med det jeg har levert, sier Jarstein.

Den tidligere Odd,- RBK,- og Viking-keeperen signerte for den tyske storklubben i fjor høst og ble formelt spilleklar 1. januar i år. Forrige sesong startet han én kamp for klubben i Bundesligaen.

— Jeg trives veldig bra, både på og utenfor banen. I starten var det en del praktiske ting som måtte på plass, men nå etter ferien har jeg kunnet konsentrere meg hundre prosent om fotballen, sier Jarstein.

Han har foreløpig ikke tenkt tanken på et klubbskifte.

— Nei, jeg tenker ikke på det. Jeg ser fram til å bli værende og kjempe om en plass på laget.

Ødegaard i fokus

Resten av landslagstroppen mot Emiratene kommer til Stavanger tirsdag ettermiddag, og trener på Viking stadion på kveldstid.

Sannsynligvis blir det Martin Ødegaard som da vil være i sentrum for begivenhetene. Uttaket av 15-åringen fra Strømsgodset har vekket stor oppmerksomhet i Europa, og den franske statskanalen, TF1 sender et eget team til Stavanger for å lage en reportasje om Ødegaard. Det er også stor interesse fra norske medier og Abu Dhabi-TV i emiratene kommer med 20 mann.

Liten hotellkapasitet

Et av arrangørenes problemer før landskampen, er mangelen på hotellrom. Oljemessen, ONS, legger beslag på det meste, og fram til fredag sto dommerne uten hotell. Det er nå ordnet. Også Emiratene skal bo komfortabel på Clarion Hotell, etter at de først nektet å la seg innkvartere på skoleskipet Gann.

— Vi vet at mange mennesker utenfor fylket har droppet landskampen fordi de ikke får hotellrom. Derfor blir det nok flest lokale tilskuere, sier Vikings kommersielle direktør, Dag Ove Aksland.Det var mandag solgt 5400 billetter. Vikings planlagte offensive mot ungdomsskoler og videregående skoler er avlyst på grunn av lærerstreiken.

I stedet settes offensiven inn mot de besøkende på oljemessen. Her har Viking egen stand, der det selges billetter.

Danielsen og de Lanley ute

Mandag tok for øvrig Per-Mathias Høgmo ut troppen til privatlandskampen mot England 3. september og EM-kvalifiseringen mot Italia 9. september. Der var verken André Danielsen eller Yann-Erik de Lanlay fra Viking med, ei heller Jone Samuelsen.

Men troppen skal suppleres med ytterligere fem eller seks spillere etter kampen mot Emiratene og serierunden til helgen.