Kenyanske svindlere skal ha forsøkt seg på utpressing mot Blatter-motstanderne Prins Ali bin al Hussein og Michael van Praag.

Begge var motkandidater til den sittende presidenten i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), Sepp Blatter. Nå har nederlenderen van Praag trukket seg fra valgkampen, så det er bare den jordanske Prins Ali som stiller i valget til uken.

TRAKK SEG: Nederlandske Michael van Praag. Foto: AP Photo/Peter Dejong, File/NTB scanpix

Det blir hevdet i Singapore-avisen The New Paper og nederlandske De Volksrant at de kenyanske svindlerne skal ha tatt kontakt med de to presidentkandidatene og sagt at Blatter hadde samlet sensitiv informasjon om dem.Kenyanerne skulle være villige til å gi fra seg denne informasjonen mot betaling.

— Det har vært flere personer som har kommet med ulike beskyldninger mot oss. Det er også blitt hevdet at dette er en svertekampanje satt i verk av sittende president Sepp Blatter, sier en talsmann for Prins Ali.

Link til Blatter-datter

En av svindlerne som har vært inne i bildet, har hevdet at et India-basert sikkerhetsselskap skal ha laget en rapport om Prins Ali på bestilling fra Blatters datter Corinne.

The New Paper har vært i kontakt med både selskapet og Blatters datter, og begge sier de ikke har noen kjennskap til dette, verken til rapporten eller utpressingen.

Etterforskeren som skal ha vært involvert, sier han ikke har anelse om hvem som skulle dra ham inn i en slik sak, og han legger til at han verken kjenner eller har arbeidet for Corinne Blatter.

— Jeg vet ikke hvem som står bak dette, men denne saken er kommet opp for å skade min fars rykte, sier Blatters datter i en kommentar.

Ingenting å skjule

— Dersom noen har jobbet med en sak mot meg, så la dem fortsette med det, for jeg har i alle fall ingenting å skjule, sier van Praag. Han var lenge med i kampen om å bli FIFA-president, men har nå trukket seg. Det har også Luis Figo. Dermed er Prins Ali den eneste som stiller mot Blatter i neste uke.

Da skal sveitseren forsøke å bli valgt til president for FIFA for femte gang. De aller fleste tror han bli valgt, selv om FIFA har vært rammet av en rekke skandaler, beskyldninger og korrupsjon, særlig i forbindelse med at Qatar fikk fotball-VM i 2022. (©NTB)