London (NTB-AFP): Englands fotballforbund (FA), eliteserien (Premier League) og ligaen (Football League) ga innspill i arbeidsdepartementets høring om kriterier for å gi arbeidstillatelse til utlendinger.

-FA, eliteserien og ligaen mener at et kvotesystem vil gavne fotballen. Vi mener at de beste utlendingene høyner standarden og kan være gode forbilder for våre egne unge spillere, men det er noe annet med utlendinger som ikke er faste på laget, heter det i en uttalelse fra FA.

-Vi mener at dagens system ikke garanterer at vi får kvalitetsspillere. Med en viss kvote, kan systemet bli selvregulerende: Da vil klubbene hente spillere bare av høyeste kaliber, heter det videre.

Landslagssjef Kevin Keegan har uttrykt bekymring over det store antallet utlendinger og effekten det har på utviklingen av engelske talenter. Det er ikke lenger lovlig å sette begrensninger på antall utlendinger fra EU— og EØS-området, men fotballmyndighetene vil ha strengere kontroll med spillere fra andre land. Det ønsker også proffspillernes egen fagforening (PFA), som skal møte i høringen i neste uke.

PFAs daglige leder Gordon Taylor uttalte seg nylig sterkt kritisk om Chelsea, som i romjula mønstret en startoppstilling hvor ingen av spillerne var fra de britiske øyer. Chelsea-manager Gianluca Vialli slår tilbake og sier at engelske klubber vil falle gjennom i europacupene dersom det legges begrensninger på kjøp av de beste utlendingene.