Viking har nå spilt fire treningskamper. Vunnet mot Vidar og Bryne, tapt for Start og Haugesund. Vi har altså vunnet mot lag fra lavere divisjoner, men når vi har møtt Tippeligamotstand så har det blitt tap. Selv om resultater betyr lite i treningskamper, er det likevel grunn til litt isvann etter to tap mot Tippeliga-kolleger.

Her er fire grunner til bekymring:

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

1. Er forsvaret vårt godt nok?Mot Haugesund gjorde hele laget en slett forsvarsjobb. Det er likevel de fem bakerst som har hovedansvar for forsvarsjobben. Fire av de fem har spilt sammen en hel sesong allerede, så selv om Mets er ny på stopperplass er det en stabil gjeng bak der.

Motstanderne har likevel sluppet veldig lett til så langt, særlig på innlegg fra sidene. Savnes krigerhjertet til Indridi Sigurdsson?

Jeg tror Mets og Soares kan bli et bra stopperpar. Det er to spillere som setter høye krav til seg selv, og som forhåpentligvis finner tonen sammen. Så vet vi også at det er konkurranse på backplassene. Håpet er at Ryerson, Steen og Kronberg kan pushe Danielsen og Haugen. Vi får satse på at det ikke blir skader i midtforsvaret, og at Viking er tidlig ute med å finne erstatter til Soares.

VIDEO: SE MÅLENE FRA KAMPEN HER:

2. Tempoet på midten

Abdi Ibrahim er rusten. Han vil trenge tid og kamper for å bli bra. Forhåpentligvis blir han like bra som da han var i Godset. Da har Viking en midtbanespiller av norsk toppklasse på laget. Finner Abdi vårformen, er problemet bare partneren hans. Til nå har det vært Sverrisson, og igjen er folk skeptiske til islendingens tempo. Han er en slepen spiller, men av og til går det for tregt. Jeg får litt assosiasjoner til golf når jeg ser Sverrisson spille. Han er ikke fremmed for å jukse litt i den defensive jobben heller. Har Viking råd til det? Alternativene er Jørgensen eller nykommer Hassan Sale. Absolutt gode alternativer begge to.

Mathias Bringaker scoret mot Haugesund. Foto: Kristian Jacobsen

3. Hvor skal målene komme fra?Viking hadde målscorere i fjor. Har Viking det i år? Abdullahi har sett frisk ut, men er han spilleren som når tosifret antall mål før skolestart i august? Foreløpig har det ikke blitt et eneste mål. Score har derimot nykommer Udo gjort. Spørsmålet er om han kan levere stabilt allerede i vår. Danske Patrick Pedersen har fått mye skryt for god ballbehandling og et klokt fotballhode, men han har sjelden kommet seg i scoringsposisjon. Det er også spennende med unge Mathias Bringaker som går på med dødsforakt og har to mål på to innhopp. Vi har flere spennende alternativer på topp, men jeg skulle gjerne hatt en med målgaranti som var bankers på plassen.

LES OGSÅ:

4. Skader

Jeg fikk en klump i magen da Samuel Adegbenro gikk ned i feltet og hylte av smerte mot Haugesund. En liten stund fryktet jeg en alvorlig skade på underholdningsartisten. Heldigvis ser det ut til være bagatellmessig, men det er klart vi er sårbare for skader. Særlig på en spiller som Samuel, en spiller som kan åpne et forsvar helt på egenhånd.

Jeg er helt enig med Andrè Danielsen. Det er greit at smellen kom midt i oppkjøringen. Det bør skjerpe både trenere og spillere til en ekstra innsats i ukene fram mot seriestart.

Hva mener du? Hva er dine Viking-bekymringer?