STAVANGER: Molde er norsk seriemester i fotball 2014, og i Sverige sitter én som kan bli svensk seriemester som trener i Malmö FF. Tidligere MFK-trener Åge Hareide er imponert over det MFK har klart å prestere denne sesongen.

Han mener laget har spilt underholdende fotball, og at det er fullt fortjent at gutta fra rosenes by kan feire seriegull i år og gratulerer klubben.

— Jeg synes jevnheten de har imponerer mest. De har hatt en god landslagskeeper i Ørjan Nyland, Vegard har vært god, og det har også Flo og Linnes. Både på midten og i angrepet har de også dyktige spillere som til sammen blir en god blanding. Alle har bidratt og ingen har vært under pari, sier Hareide til Rbnett.

Malmö-treneren føler MFK har utviklet spillet sitt fra å være en veldig ballbesittende stil til å bli mer gjennombruddshissig.

— Jeg synes de har klart å trykke på de rette knappene. De har utviklet de spillerne de hadde i fjor, samtidig som de har fått inn gode nye spillere i år, fortsetter Hareide.

Hareide sier at han ikke tror MFK-trener Tor Ole Skullerud har tenkt for mye på at det var Ole Gunnar Solskjær han tok over etter, og påpeker samtidig at Molde er en veldig velorganisert klubb som har hatt en god utvikling av profesjonaliseringen av klubben på 2000-tallet.

— Det har vært en konstant utvikling til det bedre, forklarer Hareide.