De to lagvenninnene i Fløya skal begge til EM hvor de skal representere Danmark og England.

Men å være EM-spiller for England og Danmark er ingen spøk. I løpet av vinteren og våren skal jentene på hele fem samlinger hver med sine respektive landslag.

— Det blir jo et veldig hektisk program. Hele Fløya-laget vil jo nesten ikke være samlet hele forsesongen, fastslår Pedersen, og viser til at hun og Moore stort sett er på samlinger til ulike tidspunkt.

De håper begge at det ikke vil slå negativt ut for Fløya at de er borte.

— Intensiteten på treningene tror jeg uansett de vil holde oppe med at det er en del herrespillere på treningene. Det er veldig positivt, sier Moore.

Også trener Jan Aksel Opsahl Odden tror det skal gå fint.

— Som regel er de jo også bare borte en av gangen, og det er jo bra, mener han.

Hentes hjem

Men det som harmonerer dårlig med Fløya er at flere av samlingene kommer tett opp i vårens kamper for laget (se liste).

— Da begynner det å bli vanskelig. Katrine henter vi hjem fra en samling i april, fordi vi har seriekamp. Og Kristy får ikke tilslutte seg den engelske troppen før vi tar ferie, slår Odden fast, som vil sende e-post og informere landslagssjefene.

— Det er tross alt vi som er deres arbeidsgivere, og da skal de være tilgjengelige på våre kampdager. Det skal jo ikke gå ut over oss at de er gode, sier Odden bestemt.

For Odden vil ha med stjernespillerne sine i kampforberedelsene.

— Når vi øver på bestemte ting inn mot en kamp er det viktig at de er der. Kristy er stort sett ingen problem å putte inn, men Katrine er veldig sentral i spillet, og det er viktig at hun får med seg alt vi gjør, sier Odden.

Motstandere

Når deres respektive lag møtes ansikt til ansikt på Ewood Park i Blackburn 8. juni, er begge Fløya-jentene sikre på seier.

— Vi vinner, og jeg kommer til å score. Jeg kjenner jo alle Katrines svakheter, smiler hun med et lurt glimt i øyet.

Pedersen er snar med å parere.

— Jeg kjenner jo Kristys både styrker og svakheter, så vi skal nok forsvare oss greit, humrer hun.