ROMA (adressa.no): Landslagssjef Per-Mathias Høgmo sammenligner kampen i Roma med OL-finalen i 2000 og Rosenborgs oppgjør i Champions League høsten 2005. — Så langt med A-landslaget er dette min største test, fastslo Høgmo under pressekonferansen på Olympiastadion i Roma mandag kveld.

Conte varsler tøff kamp

Etter at den italienske sjefen Antonio Conte og Giorgio Chiellini hadde gjort seg ferdig med sine spørsmål, og blant annet slått fast at Norge ikke får noen enkel oppgave selv om Italia allerede er kvalifisert for EM, entret Høgmo scenen sammen med Markus Henriksen.

— Jeg har hatt spennende tester i Champions League og OL-finale tidligere. En slags gruppefinale som vi får nå er en ekstra begivenhet som vi gleder oss ekstra til, sier Høgmo, som kan føre Norge til EM i Frankrike med seier.

OL-gullet med kvinnelandslaget topper merittlisten hans så langt. Den tidligere Rosenborg-treneren beskriver Italia som ekstremt sterke på hjemmebane. Tirsdag kveld var det fortsatt uvisst om kaptein Per Ciljan Skjelbred spiller på det norske laget.

Pigg og klar

Tysklandsproffen testet foten på treningen etter pressekonferansen og svaret er ventet å komme tirsdag formiddag.

Mens Høgmo sammenligner kampen med den historiske triumfen for 15 år siden, sier Skjelbred dette om møtet med Italia:

— Hvis vi slår Italia, havner det ganske høyt opp på lista. Litt under seieren mot Brasil kanskje, smiler han og legger til:

— Det har skjedd før, vi føler oss pigge og klare til kampen.

- En spesiell kamp

Kapteinen legger ikke skjul på at det er noe spesielt som skal skje.

— Så klart er det en spesiell kamp. For min del er det en veldig viktig kamp, men når dommeren blåser det i gang er det en kamp som alle andre. Vi kan ikke ha høye skuldre, vi har ingenting å tape og møter Italia som er soleklar favoritt til å slå oss.

Banens bestemann i lørdagens kamp mot Malta, Markus Henriksen, gleder seg.

— Det blir en veldig tøff kamp. Italia er den største nasjonen i gruppa. Det blir tøft, men vi er klare.