Etter en tøff Norway Chess-turnering, startet Magnus Carlsen Sinquefield Cup natt til søndag med et tap for Veselin Topalov.

Da ga bange anelser for fortsettelsen, men de to neste dagene har nordmannen vist mental styrke og slått knallhardt tilbake.

ANALYSE: Hva gikk egentlig galt for Carlsen i Norway Chess? Var der appelsinjuicen? Les mer her.

For natt til onsdag fulgte han opp den dramatiske seieren over Fabiano Caruana med nok en triumf, denne gangen mot franskmannen Maxime Vachier-Lagrave, turneringens lavest rangerte spiller.

— Jeg har følt at jeg hovedsakelig fungerte bra i går. I dag var det ikke perfekt, men det var en mer behagelig jobb i dag. Vi spilte på mine premisser, sier Carlsen i den offisielle studiosendingen, som du kan se i sin helhet på YouTube.

Etter en lang tenkepause ved trekk 43 oppdaget Vachier-Lagrave at han umulig kunne redde stillingen, som var karakterisert av at Carlsen hadde to flere bønder.

Dermed resignerte franskmannen.

Gå gjennom partiet trekk for trekk hos chess.com.

- Et faresignal

Nå har Magnus Carlsen krøpet opp til andreplassen på sammenlagtlisten. Nordmannen er én av tre spillere på 2 poeng, mens Veselin Topalov leder an med 2,5 poeng etter at han sikret remis mot Viswanathan Anand.

— Carlsen har to seire på rad. Det er et faresignal for utfordrerne, utbrøt kommentator Maurice Ashley under studiosendingen.

— Carlsen virker ustoppelig nå som han har kommet seg gjennom rusten i de første rundene, skriver den britiske stormesteren Daniel Gormally på sin Twitter-konto.

— Alle er dårlige i starten

Carlsen har virkelig fått opp dampen nå, og etter partiet fikk han spørsmål om han har et problem i innledningen av turneringer. Verdensmesteren har ikke vunnet i første runde i de fire turneringene han har spilt i 2015. — Alle er dårlige i starten. Jeg spiller ikke så mange turneringer lenger. Det tar nesten alltid litt tid å komme i gang, sier Carlsen.

Men nå virker det som at Carlsen endelig har funnet formen. I natt kan han bryte en ny barrière når han møter Anish Giri.

Carlsen har nemlig aldri før slått nederlenderen i et parti med langsjakk. Nordmannen skal riktignok spille med de svarte brikkene.

Sjakkfrelst? Da anbefaler vi saken om den absurde Magnus Carlsen-videoen som kan ha avslørt en hemmelighet. Les den her.