Tromsøgutten fikk diagnosen beinkreft for et drøyt år siden.

Etter 13 cellegiftbehandlinger har han vunnet sitt livs viktigste kamp. Nå er midtbanespilleren kommet så langt i opptreningen at han kan spille kamper igjen.

Bakgrunn: Tidligere eliteseriespiller rammet av sjelden kreft-sykdom

Bjørn Lidin Hansen:— Det har vært et blytungt år

– Utrolig deilig

Torsdag fikk han to minutter som innbytter for Lyn da de slo Manglerud Star 3-1 i 3.-divisjon.

TUNG KAMP: Bjørn Lidin Hansen opplever tunge dager i forbindelse med cellegiftbehandlingen. Her er han etter fjerde av totalt 13 behandlinger. Han spilte for TIL i perioden 2007-2009 og fikk ett innhopp for A-laget i serien. Her i aksjon for TIL 2 mot Bærum. Foto: Jon Terje Eiterå / Privat

– Det er utrolig deilig å være tilbake. Det har vært en lang og tøff reise med mange motbakker å komme seg over. Ønsket og målet om å komme tilbake til hverdagen og på fotballbanen har vært så stor at jeg har gjort det jeg har kunnet for å trene meg opp igjen, sier Lidin Hansen til iTromsø.– I mitt hode har det aldri vært et annet alternativ enn at jeg skulle tilbake å spille igjen.

Den tidligere TIL— og TUIL-spilleren sier han tar en dag av gangen.

– Jeg koser meg med å være tilbake på trening og i kamp for B-laget, og nå også for A-laget igjen. Målet er å komme tilbake på gammelt nivå helt klart, slår han fast.

Hyllet av Høgli

Torsdag ble han først hyllet av sportsjournalist Jørgen Tjærnås på Twitter, og fotballprofiler som Tom Høgli og Mohammed Ahamed var blant de mange som fulgte opp:

– Herlig, @Lidin!! melder Tom Høgli og fulgte opp med emneknaggen #fuckcancer – som på godt norsk kan oversettes med ”til helv.. med kreft”.

– Fantastisk, rett og slett fantastisk, melder ”Mo” om Lidin Hansen,

Sett denne? Tilskuer-pluss for Tromsø

Lyn-spilleren setter stor pris på støtten.

– ”Mo” og Tom er to som står for utrolig mye bra som fotballspillere og mennesker. For mange er de store forbilder, også for meg. Så jeg setter stor pris på å få gode ord fra dem.

Den gamle storheten Lyn har ambisjoner om å rykke oppover i divisjonene de neste årene. Og Lidin Hansen vil bli med på den reisen.

– Ser bra ut

– For meg handler det om å fortsette å trene godt, ha det gøy med å spillet igjen og få mer og mer spilletid utover høsten. Vi vil vinne divisjonen vår og bygge for neste år og være med å kjempe om opprykket da. Så langt ser det bra ut, sier 27-åringen.

Les også: Derfor er Åråsen TILs store mareritt

For noen uker siden løp han også mila under Midnight Sun Marathon på meget respektable 45.31. – Det var en kul opplevelse med god stemning og ble en fin gjennomkjøring for meg i opptreningen, sier Bjørn Lidin Hansen.