Det innrømmer den jamaicanske sprintstjernen i et stort intervju med magasinet Runners World. Intervjuet er gjengitt av britiske Daily Mail.

DOPTATT: Tyson Gay. Foto: NTB scanpix

Tyson Gay avla positiv dopingprøve i juli 2013. Amerikaneren, som har 9,69 som personlig rekord på 100 meter, ble i utgangspunktet ilagt to års utestengelse. Etter å ha samarbeidet med amerikanske antidopingmyndigheter ble imidlertid straffet halvert.— Jeg ble virkelig opprørt over akkurat, sier Bolt.

- Feil signal

Han innrømmer gjerne at Gay-saken irriterer han.

— Han fikk bare ett år fordi han snakket med antidopingmyndighetene om hvordan han hadde gjennomført det (dopingen) og hvem som hadde hjulpet ham. Det sender feil signal, sier jamaicaneren.

— Det er det dummeste jeg noen gang har hørt. Beskjeden burde være: «Dersom du jukser, vil du bli kastet ut av idretten», tilføyer han.

Mannen med verdensrekorden både på 100 og 200 meter hevder han ikke vil føle noe glede rundt duellene med Gay i tiden som kommer. Tidligere anså han derimot amerikaneren som en rival som bidro til at han selv skjerpet seg i hvert eneste løp.

— Det å finne ut at han dopet seg må være litt som foreldre føler når barna deres gjør noe galt og skuffer dem. Jeg føler at han skuffet både meg og sporten, sier Bolt. (©NTB)