Med en overlegen 3-1-seier over byrival West Ham på bortebane nærmer Brede Hangeland og Crystal Palace seg spill i Premier League også neste sesong.

Hangeland satt hele kampen på benken da Palace tok tre meget velfortjente poeng lørdag ettermiddag.

Det virket som om laget hadde funnet suksessoppskriften før de tok turen på tvers av London. For alle de tre scoringene kom etter dødballer slått av Jason Puncheons presise venstrefot.

Dødballer

Det første målet kom etter 41 minutters spill, da Palace-spiss Glenn Murray fikk god hjelp av vertenes venstreback Aaron Cresswell. En heading fra spissen ble på klønete vis sleivet inn i eget mål av Cresswell.

Fem minutter etter pause scoret gjestene igjen etter hjørnespark. Denne gang var det midtstopper Scott Dann som viste vilje og kraft da han stanget inn 0-2. Det tredje målet kom da Puncheon slo et frispark over muren og inn i feltet. Et passivt West Ham-forsvar klarte ikke å passe på Murray, som fikk en enkel jobb med å stange ballen i mål.

Utvist

Murray spilte med en voldsom energi og vilje lørdag. Det ga uttelling foran mål. Men etter 69 minutter ble spissen utvist da han kastet seg inn i en duell, og han fikk korrekt sitt annet gule kort i kampen.

Det førte til et kraftig West Ham-press. Etter 76 minutter tente Enner Valencia håpet da han skrudde inn reduseringsmålet for West Ham. Men flere mål ble det ikke.

Seieren betyr at Crystal Palace nå er åtte poeng over nedrykksstreken. For West Ham fortsetter 2015 å være et tungt år. Laget startet sesongen sterkt, men har nå kun én seier på sine ti siste kamper.