RANHEIM — HØNEFOSS 4-0

Jo Sondre Aas satte inn 1-0. Foto: VEGARD EGGEN

RANHEIM (adressa.no): 4-0. 17 scoringer på de siste hjemmekampene – og ikke minst Ranheim er best i 1.divisjon etter trenerskiftet. Det er den hyggelige fasiten etter at Hønefoss ble sendt hjem som slakt fra DNB Arena.For etter Svein Maalens to vikarkamper og Ola By Rises inntreden har ketsjupeffekten vært gjeldende både i scoringer og poeng for Ranheim, som sammen med Sandnes Ulf har tatt flest poeng på de ni aktuelle kampene.

Jo Sondre Aas, Magnus Blakstad, Are Tronseth og Mads Reginiussen sørget for 4-0 over Hønefoss.

Panseråpning

Ranheim gikk rett i strupen på Hønefoss, og var svært nær scoring innenfor de første 90 sekundene. Først ble Kristian Rømo Skilles farlige blanding mellom innlegg og skudd så vidt berget til corner sett med bortebriller, før Daniel Kvande fikk aller tiders sjanse til å sette inn sitt første Ranheim-mål på det påfølgende hjørnesparket.

Eirik Malmos corner fant hodet til Are Tronseth, som stusset ned til midtstopperkollegaen. Kvande fikk skikkelig trøkk på hel volley, men ballen gikk klokkeklart i tverrliggeren – som dermed hindret Ranheim-ledelse innenfor det første spilleminuttet.

Da 90 sekunder ble rundet, fikk Mads Reginiussen Ranheims tredje avslutningsforsøk i innledningen, men skuddet fra 25 meter gikk et par meter til siden for mål. Men Ranheim viste tydelige intensjoner tidlig.

«Plutselig» 2-0

Ranheim fortsatte i samme sporet uten å skape det helt store – inntil 20 minutter var gått i Idrettsparken. Mads Reginiussen var aggressiv i presset og vant ballen gunstig, før han løftet ballen i bakrom til Kristian Rømo Skille. Stjørdalingen skar inn foran backen sin og slo inn til en umarkert Jo Sondre Aas. Rennbyggen fikk en enkel jobb med å legge ballen til rette, før han avsluttet mønsterkontringen til 1-0 med bredsiden av høyrefoten.

1-0 ble raskt til 2-0 da Ranheim opparbeidet seg sitt andre hjørnespark på kort tid. Magnus Blakstad gjorde som mot Sogndal i forrige hjemmekamp, og raget majestetisk i lufta for å heade inn sin andre scoring på tre kamper etter comebacket fra en korsbåndsskade.

Blakstad var også nærmest scoring i siste halvdel av 1.omgang, da han headet like utenfor på nok et hjørnespark. Men det sto 2-0 til pause.

Stene med ni mål på sju kamper – målløs, men nær

Hønefoss kunne fort redusert like etter pause, hadde det ikke vært for mesterlige inngripener fra Even Barli. Malick Manes frisparkforsøk fra 20 meter, så ut til å nærme seg nettaket, før Barli fikk opp høyrelabben. I kaoset som fulgte ble ballen fluktet mot målet til en Ranheim-keeper på vei opp etter den forrige redningen, men han fikk likevel noen fingre på ballen som gikk like utenfor mål.

Men selv om Hønefoss satte Ranheim under et visst press det første kvarteret av omgangen, red Ranheim av stormen – og fortsatte å produsere de fleste sjansene. Etter ni mål på sju kamper, ønsket Robert Stene å følge opp, men han var kun millimetere fra sesongens ellevte seriescoring etter 60 minutter.

To sene scoringer

Headingen ble reddet mesterlig av Tarjei Omenås, som stoppet Stenes andre forsøk da han kom alene med Hønefoss-keeperen 20 minutter senere.

Men da spydspissen «sviktet», tok den gamle storspissen Are Tronseth opp hansken. Midtstopperen, som spilte spiss i yngre dager, raget høyest på Eirik Malmos hjørnespark og stanget inn 3-0 etter 82 minutter – Tronseths andre på to hjemmekamper.

Mads Reginiussen satte et verdig punktum på overtid, med en presis markkryper til 4-0.