Alexander Florenzi sendte Olympiastadion i Roma til himmels med en drømmescoring nesten fra midtbanen.

— Vi har allerede en hederlig kandidat til årets mål i Champions League.

Det sa Viasats kommentator Daniel Høglund etter målet, og det er vanskelig å være uenig med ham.

Barcelona kom til Roma som favoritter, og tok oppskriftsmessig ledelsen etter 21 minutter da Luis Suarez ekspederte et innlegg fra Ivan Raktic i mål.

Scoring fra minst 50 meter

Lagkameratene kommer løpende til Alexander Florenzi etter backens utrolige 1-1-scoring i Italia.

Men Roma var ikke ufarlige, og spesielt Mohammed Salah skapte mye trøbbel med hurtigheten sin. Men det var en annen som virkelig skulle straffe Barcelona.Alessandro Florenzi mottok ballen nede på egen høyreback. Dro med seg ballen så vidt over midtbanen. Så, fra sin posisjon ved sidelinja og det som må være minst 50 meter fra mål, velger Florenzi å skyte. Ballen fikk en god retning, og publikum på Stadio Olimpico skjønte hva som var i ferd med å skje.

Marc Ter-Stegen sto langt ute, og måtte bare innse at denne klarte han ikke å gjøre noe med. Ballen gikk over hodet på Barcelonas keeper, i stanga og i mål. Da eksploderte hjemmefansen.

— Langt forbi sprøtt

— Det der målet til Alessandro Florenzi er bare useriøst. Lykkes med slikt, med Barcelona som gjester. Langt forbi sprøtt, skriver Tv2-kommentator, og tidligere Serie-A-kommentator, Per-Jarle Heggelund på sin Twitter-profil.

— Noe av det sykeste jeg har sett, skriver Tv2s fotballekspert Petter Myhre.

Barcelona klarte ikke å skape altfor mange store sjanser, til tross for mye ballinnehav. Lionel Messi fikk andre omgangs største da han tok ned ballen elegant og smalt ballen i tverrligger.

Fire minutter på overtid fikk Jordi Alba slått ballen over keeper Morgan De Sanctis, men Roma fikk reddet på streken og reddet ett poeng.

— På hjemmebane forventer jeg at det prøves mer. At vi skal være imponert over at verdensstjerner står og forsvarer seg: Jeg skjønner hvorfor de gjør det, men jeg applauderer det ikke, sa Viasat-ekspert Rune Bratseth om Romas innsats i kanalens sending etter kampen.

— Roma hadde hvertfall en plan. Gjennomførte den, og klarte å stoppe Barcelona delvis. Det synes jeg de skal ha kred for, kontret Morten Langli.

Fakta Mesterligaen gruppe E onsdag:

Leverkusen (Tyskland) - BATE Borisov (Hviterussland) 4-1 (1-1)

Mål: 1-0 Admir Mehmedi (4), 1-1 Nemanja Milunovic (13), 2-1 Hakan Calhanoglu (47), 3-1 Javier Hernandez (58), 4-1 Calhanoglu (str. 75).

24.280 tilskuere.

Roma (Italia) - Barcelona (Spania) 1-1 (1-1)

Mål: 0-1 Luis Suarez (21), 1-1 Alessandro Florenzi (31).

57.836 tilskuere.

Gruppe F

Dinamo Zagreb (Kroatia) - Arsenal (England) 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 Alex Oxlade-Chamberlain (selvmål 24), 2-0 Junior Fernandes (58), 2-1 Theo Walcott (79).

15.000 tilskuere.

Rødt kort: Olivier Giroud (40), Arsenal.

Olympiakos (Hellas) - Bayern München (Tyskland) 0-3 (0-0)

Mål: 0-1 Thomas Müller (52), 0-2 Mario Götze (89), 0-3 Müller (str. 90)

31.688 tilskuere.

Omar Elabdellaoui spilte hele kampen for Olympiakos.

Gruppe G

Chelsea (England) - Maccabi Tel Aviv (Israel) 4-0 (2-0)

Mål: 1-0 Willian (15), 2-0 Oscar (str. 45), 3-0 Diego Costa (58), 4-0 Cesc Fabregas (78).

35.000 tilskuere.

Dinamo Kiev (Ukraina) - Porto (Portugal) 2-2 (1-1)

Mål: 1-0 Oleg Gusev (20), 1-1 Vincent Aboubakar (23), 1-2 Aboubakar (81), 2-2 Vitalij Bujalskij (89).

40.000 tilskuere.

Gruppe H

Gent (Belgia) - Lyon (Frankrike) 1-1 (0-0)

Mål: 0-1 Christophe Jallet (58), 1-1 Danijel Milicevic (68).

20.000 tilskuere.

Rødt kort: Brecht Dejaegere (41), Thomas Foket (88), Gent.

Valencia (Spania) - Zenit St. Petersburg (Russland) 2-3 (0-2)

Mål: 0-1 Hulk (9), 0-2 Hulk (44), 1-2 Axel Witsel (selvmål 54), 2-2 Andre Gomes (73), 2-3 Witsel (76).