Brann-Hødd 1-2

Hødds utgangspunkt før den siste seriekampen mot Brann var enkelt. Med seier var plass i kvalifiseringen til eliteserien sikret, mens det med tap kunne gå galt. Og det så lenge mørkt ut for Hødd, men i løpet av noen minutter i 2. omgang snudde Hødd kampen og sikret kvalifisering til eliteserien mot Ranheim.

Det var Hødd som fikk den første store sjansen på Brann stadion. Eirik Ulland Andersen ble stusset gjennom alene med keeper av Magnus Myklebust, men avslutningen ble slått utenfor av Piotr Leciejewski etter seks minutter.

Mål på corner

Etter sjansen tok Brann mer over selv om de ikke skapte det helt store. Men en halvtime ut i kampen eksploderte Brann stadion da Kristoffer Bramen stanget en corner rett i mål til 1-0. Fem minutter senere burde hjemmelaget økt ledelsen. Først reddet Hødd på streken fra Steffen Lie Skålevik, så blokkerte Jesper Törnqvist returen fra Erik Huseklepp.

Etter scoringen slet Hødd med å skape noe som helst, mens Brann fikk styre kampen som de ville fram til pause. Hødd fortsatte å skape nesten ingenting, men et kvarter før slutt ble håpet om kvalifiseringsplass tent igjen. Robin Shroot driblet seg lett forbi en Brann-spiller, avanserte fra skrått hold inn i 16 meteren og satte inn utligningen.

Ulland Andersen snudde

Og tre minutter senere smalt det fra Hødd igjen. Denne gangen er det et godt Hødd-angrep der Jonas Ingebrigtsen tilslutt spilte Ulland Andersen alene mot keeper, som gjorde ingen feil og satte inn 2-1 til bortelaget.

Resten av kampen bar preg av at Hødd forsøkte å få tiden til å gå, mens Brann ikke klarte å skape det helt store. Den svært sterke snuoperasjonen gjør at Hødd skal spille kvalifisering til eliteserien hjemme mot Jerv søndag neste uke.