Barcelona er a poeng med erkerival Real Madrid etter at Luis Suárez sto for alle lagets mål i 3-1-seieren over Eibar i spansk 1. divisjon søndag.

Barca fikk imidlertid en dårlig start hjemme på Camp Nou ettersom gjestene fra Baskerland scoret det første målet. Borja Baston var frampå og gjorde 1-0 etter ti minutter.

Det gikk ytterligere elleve minutter før den kontroversielle uruguayaneren slo til for første gang. TV-bilder viste at han var offside da han nikket inn pasningen fra Sergio Busquets.

Han sendte laget sitt i føringen tre minutter etter sidebytte og fullførte sitt hattrick fem minutter før slutt.

— Seirer som denne feires litt ekstra. Det er spesielt, for det er ett år siden jeg debuterte, sa Suárez, som måtte vente lenge på sin Barcelona-debut forrige sesong mens han sonet utelukkelse for biting under VM.

Javier Mascherano ble utvist mot slutten av kampen, uten at det påvirket utfallet.

Cruyff hedret

Før avspark kom alle Barcelona-spillerne på banen med oransje trøyer for å støtte og hedre klubbens tidligere spiller og trener Johan Cruyff. Denne uken fikk den nederlandske fotballegenden diagnosen lungekreft.

Det var også en markering for ytringsfrihet. Barcelona har fått en bot fra UEFA fordi tilhengere brukte katalanske flagg på tribunen. Det har irritert klubbpresident Josep Maria Bartomeu, som truer med å trekke UEFA for retten.

Med seieren er Barcelona likt med Real Madrid. Begge lagene står med 21 poeng når ni serierunder er unnagjort. Hovedstadslaget har derimot imponerende 21-3 i målforskjell.

Atletico-seier

Atlético Madrid spilte en meget sterk første omgang hjemme mot Valencia. Både Jackson Martínez og Yannick Ferreira Carrasco scoret, men vertene kunne fort ha fått flere scoringer. I annen omgang reduserte Paco Alcacer, men hovedstadsklubben vant 2-1. Atletico ligger på tredjeplass i den spanske serien. Klubben er to poeng bak Real Madrid og Barcelona.

Tidligere på dagen tok David Moyes' lag Real Sociedad sesongens annen seier ved å slå bunnlaget Levante med 4-0 på bortebane. Carlos Vela scoret to ganger.

Las Palmas og Villarreal spilte målløst på Gran Canaria. (©NTB)