Det ble en tung dag for Hasse Hansson og Rosenborg. Foto: OLE MARTIN WOLD

ROSENBORG — LILLEHAMMER 3-4

TRONDHEIM (adressa.no): Det åpnet syltynt, fortsatte svært sterkt og endte bittert i undertall for Rosenborg i Leangen søndag kveld. Dermed klarte ikke laget for alvor å riste av seg Stjernen på tabellen, i kampen om den siste sluttspillplassen.

Etter de første 20 var det da også lite som tilsa at det skulle bli poeng. Spillerne virket frustrerte. Tilskuerne var frustrerte og fra benken så han frustrert ut, RIHK-trener Hasse Hansson, også.

Da ledet nemlig gjestene fullt fortjent 3-0, utvisningene hos hjemmelaget hadde florert og RIHK hadde kun løsnet åtte skudd.

”Hårføneren”, Hansson?

Det spørs om Hansson tok frem den gode, gamle ”hårføneren” i garderoben. For da kaptein Thomas Wiig og co kom på isen i midtperioden, var laget som forvandlet.

Det var et helt annet tempo på skøytene, en helt annen presisjon i spillet, og ikke minst: En helt annen besluttsomhet foran mål.

23 minutter. Pang! 1-0! Jamie Milam

25 minutter. Pang! 2-0! Kaptein Wiig.

31 minutter: Pang! 3-3! Poengkonge Lou Dickenson.

Ta med at keeper Brady Hjelle dro fram et par-tre redninger fra øverste hylle. Og at både Jordan George og Markus Dahl hadde sine store muligheter til å snu kampen fullstendig.

Dermed har man oppsummert midtperioden sånn helt ok.

Nervøst og tett

Det var derfor knyttet stor spenning til om RIHK maktet å fortsette storspillet i den siste perioden.

Vel.

Det startet med at Jack McNamara lå inni eget bur og fikk fisket vekk pucken som lå og skled på streken. Og fortsatte med at tidligere RIHK-spiller Vegard Spets taklet Joakim Erbe til blods, slik at førstnevnte gjorde seg til yndet hatobjekt i ishallen resten av kvelden.

Utover det var tempoet fortsatt høyt, men nå var gjestene noe mer med igjen enn i midtperioden. Det ble jevnt – og nervøst.

Midt i perioden var for eksempel hjemmelaget i overtall fem mot tre, uten å makte å score. Wiigs skudd rett før overtallsperioden var over endte i stolpen.

De siste syv-åtte minuttene våknet imidlertid hjemmelaget skikkelig igjen, og det tidvis kokte i målgården til LIHK-keeper Joe Fallon. To ganger smalt det da også i stolpene, og et par ganger måtte Fallon opptre som ren katt mellom stengene for å holde rent.

I stedet smalt det andre veien. Tre minutter før slutt, i overtall, maktet gjestene det RIHK hadde slitt med i hele perioden.

Dette klarte hjemmelaget aldri svare på, og dermed stakk Lillehammer av med alle poengene i Leangen.