Etter tre år med underskudd kunne arrangørene av rallycross-VM på Lankebanen legge frem et regnskap med millionoverskudd.

Komitéleder Laffen Jensen mener det er flere grunner til at VM ikke bare ble en sportslig, men også en økonomisk suksess.

— Vi fikk på plass flere gode sponsoravtaler, og vi har vært svært sparsommelige på utgiftssiden. Hovedgrunnen er likevel publikumstilstrømmingen, sier han.

Høyere enn håpet

Rundt 13 600 var innom portene VM-helgen, og mange av dem valgte også å dra på konsert med Sie Gubba. Det ga ekstra klingende mynt i kassen.

— Jeg var svært nervøs foran konserten, men billettsalget ble høyere enn vi kunne håpe på. Bare der gikk vi 300 000 kroner i pluss. Hvis vi trekker fra alle tilskudd og utenomsportslige inntekter, gikk rallycrossarrangementet likevel overskudd, sier Jensen.

NEST BEST: Petter Solberg fikk frem stemningen under VM-helgen i Hell, men det spørs om ikke atmosfæren på anlegget er minst like godt nå etter at regnskapet er offentliggjort. Foto: FRANK SKAUFEL

Det opprinnelige og nøkterne budsjettet til arrangørene var på 2,6 millioner. Regnskapet viste til slutt 4,8 millioner med et overskudd på 1,3 millioner kroner. — Vi fikk mye drahjelp av at Petter Solberg og Andreas Bakkerud vant de to første VM-rundene. Da Ken Block også valgte Lånkebanen i sin rallycrossdebut i VM, trakk det mye folk, sier han.

Venter på mandatet

Overskuddet og den sportslige suksessen gir ekstra motivasjon til de frivillige som er i gang med å planlegge neste års VM-runde.

— Det gir oss en vitamininnsprøyting, og organisasjonen er klar til å gå løs på et nytt arrangement. Vi har fortsatt ikke fått mandatet til å sette i gang arbeidet. Det er det de rundt 20 medlemmene i NAF Stjørdal som gir oss. Vi håper på en avklaring i løpet av uken, sier Jensen.

Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, er strålende fornøyd. Han møtte opp med kake da tallene ble lagt frem onsdag kveld, og lover at kommunen vil være en viktig bidragsyter i de neste årene.

VERDENSSTJERNE: Ken Block var en av grunnene til at VM i rallycross ble så godt besøkt. Foto: FRANK SKAUFEL

— Det at vi har fått rallycross-VM til Stjørdal representerer et viktig bidrag til utviklingen av Stjørdal som arrangementskommune. Når arrangørene i tillegg presenterer slike imponerende resultater, motiverer det sterkt til videre innsats og støtte i fortsettelsen, sier han. Latviske Reinis Nitiss vant VM-runden foran Petter Solberg, men sistnevnte leder VM sammenlagt når det gjenstår fem VM-runder.