Chelsea-manager André Villas-Boas har ikke tatt hensyn til sine spilleres navn, lønnsslipper eller gamle meritter. Derfor har Frank Lampard vært en av spillerne som har måttet kjenne benken i baken denne sesongen.

Men etter å ha sittet på benken – skadefri – for første gang på åtte år, var Lampard tilbake med brask og bram da Chelsea søndag valset over Owen Coyles hardt prøvede Bolton.

Villas-Boas menn stoppet på fem scorede mål, Bolton måtte strekke våpen med sin ene scoring.

Lampard-show

Etter et kvarters spill startet Frank Lampard sitt scoringsshow. Etter et flott angrep som involverte både Mata, Ramires og Sturridge, endte ballen hos Lampard som scoret sitt første i sin 350. kamp for Chelsea. Da hadde allerede Daniel Sturridge sendt laget i føringen, den kom etter to minutters spill.

Etter 25 minutter var Chelsea frampå igjen. Nok en gang var det Sturridge som nettet, men Boltons keeper får ikke godkjent ved den scoringen.

To minutter senere var Lampard frampå igjen. David Luiz fyrte av et skudd som Boltons keeper Bogdan glapp, dermed havnet ballen hos Lampard som kunne sendte gjestene opp i en 4-0-ledelse, og kampen var avgjort.

TØFF DAG PÅ JOBBEN : Bolton-keeper Ádám Bogdán slet tungt mot Chelsea. FOTO: Matt West.

Redusering

Minuttet etter pause slo Bolton tilbake da Boyata scoret etter et frispark fra Martin Petrov.

Snaue timen var spilt da Lampard kronet sitt hat trick. Ballen ble spilt på tvers av Bolton-feltet, før den igjen havnet i beina på Lampard. Fra ti meter tok han ned ballen, og bredsidet den rolig og pent ned i hjørnet.

Lampard løp mot fansen og holdt tre fingrer i været, og midtbanestjernen slo med dette tilbake mot kritikerne som har antydet at 33-åringen er ”over the top”.