FØLG VÅLERENGA-OILERS FRA 19.00 OG CHAT MED VÅR REPORTER

STAVANGER (Aftenbladet) : 26-åringen ble løst fra kontrakten med AHL-klubben Springfield Falcons tidligere i desember, og kom til Stavanger i romjulen. Han trente med Oilers søndag, og mandag fikk den 193 centimeter høye angriperen spilletillatelse til bortekampen mot Vålerenga på Jordal Amfi i kveld.

— Da er klareringen fra Norges Ishockeyforbund og Det internasjonale forbundet (IIHF) i orden og Hoeffel er spilleberettiget til kveldens kamp, melder Oilers sportsdirektør Pål Haukali Higson på mikrobloggen Twitter.

Likevel legger han til:

— Selv om Mike er spilleklar, er han i utgangspunktet med som vår 13. angriper (ekstra forward). Han går ikke rett inn på laget til Vålerenga-kampen, understreker Higson overfor Aftenbladet.

Tyngre å møte

Hoeffel har fem sesonger på det nest høyeste nivået i nordamerikansk hockey bak seg, men velger nå å prøve lykken i Europa.

— I Hoeffel har vi fått en spiller som gjør oss enda større og tyngre å møte. I tillegg mener vi han har et offensivt potensial som han ikke har fått helt ut, sier Higson om den nye spilleren.

Har mer inne

Venstrevingen fra Minnesota har gått den tøffe profesjonelle hockeyskolen i New Jersey Devils - der den defensive delen av hockeyen blir verdsatt meget høyt. Det kan være med på å forklare hvorfor Hoeffel ikke kan vise til den store poengproduksjonen. På 231 kamper i AHL har han gjort 58 poeng (28 mål). Denne sesongen har han bare spilt fire kamper.

— Han ble regnet som et stort talent og også NHL-draftet allerede i den 2. runden. Men han ble nok litt plassert i bås da han kom inn i Devils-systemet. Derfor tror vi at dette er en spiller som har mer inne enn det han har fått vist der. Hoeffel er en stor spiller som er bra på skøyter. Eksempelvis ganske mye bedre enn Christian Hanson - som vi hentet forrige sesong, forklarer Higson.

Oilers spiller årets siste bortekamp i kveld, mens toppkampen mot Lørenskog i DNB Arena onsdag markerer utgangen på kalenderåret 2015. Den kampen er allerede utsolgt.

DIREKTE KLOKKEN 19: FØLG VÅLERENGA-OILERS DIREKTE: