Stabæk-kapteinen etter ydmykelsen: – Jeg håper virkelig ikke folk ser på tabellen allerede nå

Bæringene ville vært serieleder med seier over Haugesund. I stedet ble det et surt tremålstap.

Publisert:

Morten Morisbak Skjønsberg er på etterskudd i duellen med Haugesunds Liban Abdi. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

  • Odd Inge Aas
Denne artikkelen er over tre år gammel

Stabæk-Haugesund 0–3

NADDERUD: Så godt som samtlige eksperter tippet Stabæk i bunnkampen av årets eliteserie. Laget svarte med å levere en av de beste sesongstartene i klubbens historie.

Men da april måned skulle krones med tabelltopp, fikk de 4.000 fremmøtte en påminnelse om at unge og urutinerte lag ofte varierer veldig i prestasjonene.

– Jeg håper virkelig ikke at folk ser på tabellen allerede nå, sier kaptein Morten Morisbak Skjønsberg på spørsmål om det var tanken om en midlertidig førsteplass som gjorde at laget leverte en såpass blodfattig og tam forestilling.

Se høydepunktene fra kampen her

Han sier seriestarten så langt har vært bedre enn ventet, med fjorårets dramatiske kamp mot nedrykk og seriens minste budsjett i bakhodet.

Trener Toni Ordinas tror ikke at de mange unge Stabæk-håpene har latt seg blende eller sette ut av muligheten for serieledelse.

– Nei. Det er også bare en måned siden folk sa at vi kom til å kjempe i bunnen.

– Det er bare bra for de unge spillerne å måtte håndtere dette presset. I fjor var det press for å unngå nedrykk, nå er det press fordi laget gjør det bra.

Han mener uansett at man må vente til juli før man kan snakke om medaljekamp, og minner om at det tross alt bare er spilt seks seriekamper.

Les også

«Problemet i norsk fotball er at folk blir gale og irrasjonelle når de får litt suksess»

Erik Huseklepp løper mot de tilreisende Haugesund-supporterne etter å ha sitt inn de hvites andre mål på Nadderud. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

For naive på en dårlig bane

En som også var skuffet over forestillingen, var toppscorer Ohi Omoijuanfo.

– I dag var vi kanskje for naive og ville spille en finere fotball enn hva banen tillater akkurat nå, sier angriperen med syv mål og to hat trick så langt i sesongen.

Erik Huseklepp, som scoret gjestenes andre mål og er kjent for å drible og kjæle med ballen, mener det er for dårlig at flere av gressmattene i Norge ikke er bedre.

– Vi er jo tross alt nesten i mai, sier bergenseren.

Ordinas er enig med sin elev. Den ujevne gressmatten innbyr ikke akkurat til finspill. Samtidig var det mer enn pasningene Ordinas var misfornøyd med.

– I dag tapte vi fordi vi var for dårlige i duellene og manglet litt energi, sier han om kvaliteter som skal være mulig å hente frem uavhengig av kvaliteten på underlaget.

Les også

Bærum kommune river Nadderud stadion – slik blir Stabæks nye hjemmebane

– Dårlig og sløvt

Den første halvtimen ble spilt uten at noen av lagene klarte å øke pulsen til tilskuerne med en eneste målsjanse. Så tok det seg opp.

Andreas Hanche-Olsen headet i tverrliggeren, før Ohi styrte ballen like over mål med hodet.

Shuaibu Ibrahim fikk en god mulighet for gjestene, men mål ble det ikke før et langt innkast fra Alexander Stølås fant en helt umarkert Filip Kiss to minutter før pause. Svakt forsvarsspill av hjemmelaget gjorde at han enkelt kunne heade inn ledermålet.

De 4.000 på tribunen håpte nok at de skulle få se en bedre utgave av hjemmelaget etter pausepraten, men syv minutter ut i omgangen kranglet Erik Huseklepp seg forbi alle oppasserne og scoret sikkert.

Stabæk fikk et Ohi-mål annullert etter 67 minutter, til kraftige protester. I stedet for en intensiv avslutning så det ut til at luften gikk ut av hjemmelaget, og da Haris Hajradinovic banket et frispark inn foran mål syv minutter før full tid, føk ballen forbi alle i både hvitt og blått og gikk rett i mål.

– Det er for dårlig og for sløvt av oss, sier kaptein Skjønsberg om baklengsmålene fra dødball.

Søndag skal laget til Ullevaal for duell mot rival Vålerenga. Så kommer Rosenborg til Nadderud 13. mai.

På Bekkestua håper de at gresset er blitt grønnere til da.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Haugesund
  2. Stabæk Fotball
  3. Norsk fotball
  4. Erik Huseklepp
  5. Eliteserien