Allerede etter halvannet minutts spill burde Sandnes Ulf hatt straffespark. Morten Eriksen ble formelig meid overende av Christer Fjellstad, men dommer Kim R. Borgersen vinket det hele bare bort.

Etter vel 20 minutter av omgangen viste Brynes debutant Daniel Moen Hansen hvilken sterk spiss han er. Han drog seg elegant fri, men skuddet gikk dessverre for hjemmelaget på utsiden av målet.

Lite skjedde i kampen helt til omgangens siste spilleminutt. Sandnes Ulf fikk tildelt et frispark litt skrått utenfor 16-meteren. Allan Borgvardt dundret til, og inne i feltet styrte Lennox Kanu ballen elegant inn i nettmaskene.

Redde

Også innledningen av den andre omgangen vitnet om at begge lagene var redde for å tape. Det var i alle fall ikke mange fra egne rekker inne i boksen de gangene ett av lagene forsøkte seg framover på banen.

Etter 55 minutter fikk Sandnes Ulf en fin overgangsmulighet ved målscorer Lennox Kanu ute på høyresiden. Men innlegget var ikke presist nok, og hjemmelaget kunne enkelt klarere den muligheten.

Allan Borgvardt kunne med litt mer trøkk på headingen sin fort øket ledelsen for gjestene etter en times spill. Ballen gikk imidlertid rett i klypene på Roger Eskeland.

Eriksen øket

Sandnes Ulf øket sin ledelse etter 63 minutter. Morten Eriksen ble frispilt litt ute på høyresiden og lobbet elegant ballen over Bryne-keeperen. Det er helt tydelig at det er gjestene som er mest ivrige på sine kontringer og det var helt fortjent at de gikk opp i tomålssledelse.

Marius Helle viste seg fram for første gang i kampen da han prøvde seg på et skudd etter vel 70 minutter. Han traff ikke helt klokkerent og ballen strøk en drøy meter på utsiden av stengene.

Kai Ove Stokkeland fikk en gratismulighet etter 75 min., men han klarte ikke å styre ballen under tverrliggeren. Men hjemmelaget har kommet seg litt etter sjokket de fikk da gjestene økte sin ledelse.

Kunne punktert

Morten Eriksen kunne fort punktert kampen fullstendig snaue 10 minutter før full tid. Han fikk god tid til å sikte inn kanonen, men Eskeland klarte å parere. En stor mulighet for Sandnes Ulf.

Jason St. Juste fikk også sin gedigne mulighet etter 83 minutter. Hele alene fikk han finsikte skuddfoten, men Eskeland viste igjen god klasse og slo ballen ut. Hjemmelagets spillere virker nærmest paralysert de gangene Sandnes Ulf kom til sine sjanser.

0-3 viste resultattavlen da Jason St. Juste fikk sin andre store mulighet på kort tid. Denne gangen gjorde han ingen feil og satte ballen elegant nede i det lengste hjørnet. Da var det spilt 85 minutter.

Hjemmelaget fikk sin redusering ved Ezekiel Bala bare to minutter senere. Men reduseringen kom nok i det seineste laget for et svakt hjemmelag. I kampens siste spilleminutt prøvde Morten Eriksen seg igjen, men langskuddet strøk like over tverrliggeren.

Gjestene vant helt fortjent denne kampen. De ville mest og produserte definitivt flest sjanser utover i kampen. Poengene gjorde sitt til at de nå bare er hakk i hel med Bryne på tabellen, og de fikk et aldri så lite pusterom fra de nederste lagene.

Bryne har nå virkelig satt seg selv i knipe med sin femte strake kamp på rad uten seier. Og ikke bare det, de slipper inn mål i bøtter og spann for tiden.

Bryne – Sandnes Ulf 1-3 (0-1)

Bryne stadion

Tilskuere: 2181

Mål: 0-1 Lennox Kanu (45), 0-2 Morten Eriksen (63), 0-3 Jason St. Juste (85), 1-3 Ezekiel Bala (87).

Dommer: Kim R. Borgersen, Austad FK – god kontroll.

Gult kort: Esben Ertzeid og Christer Fjellstad, Bryne, Tom Erik Maldal, Sandnes Ulf

Bryne (4-4-2): Roger Eskeland – Vegar Landro, Tommy Eide Møster, Christer Fjellstad, Aleksander Midtsian – Klaus Vikesdal Petersen (Ezekiel Bala fra 46.), Håkon Stenersen (Sverre L.Larsen fra 73.), Esben Ertzeid, Marius Helle – Kai Ove Stokkeland, Daniel Moen Hansen.

Sandnes Ulf (4-4-2): Bo Andersen – Vegard Aanestad, Ronny Espedal, Espen Maldal, Harald Vindenes – Lennox Kanu (Zeyn S-Latef fra 89.), Mobi Okoli, Tom Erik Maldal, Jason St. Juste (Runar Andersen fra 90.) – Allan Borgvardt, Morten Eriksen.