Det norske landslaget gjennonførte i dag sin siste økt før oppgjøret mot verdenstoere LTU Arena i morgen. Under pressetreffet i forkant av treningen snakket Ola By Rise om det siste årets nedturer, hva som gikk galt, og hva som må gjøres annerledes.

— Vi har ikke fått til den måten vi ønsker å spille, sier Drillos assistent.

Det er spesielt et område han ser et solid forbedringspotensiale; kontringsspillet. Og det er i tråd med mye av det Drillo står for. 66-åringen er en fan av å vinne ballen høyt på banen. og sette i gang susesnde kontringer når motstanderen er i ubalanse.

- Vi telte 33 kontringer, og fem kontringsmål under forrige kvalik. I 2008 har dette falt totalt sammen, sier By Rise.

Drillo tok ut et lag med solid spisskompetanse. Han har en midtbane med enorm løpskapasitet, et midtforsvar med god fart og solid luftstyrke, raske backer som er gode én mot én, og spisser med god fart.

— Men vi mistet mye av den offensive luftstyrken da Tor Hogne Aarøy og Daniel Fredheim Holm meldte forfall. Jeg har ikke vært med på en lavere tropp enn det vi har nå før, sier By Rise.

Les også:

Tre nøkkelområder

Uansett så har han formelen som skal gi Norge suksess fremover, og som nesten har vært fraværende i det siste;

*** Hardt arbeid**

*** God struktur**

*** Et godt kollektiv**

— Vi har en tropp med bra fart, og vi skal skape målsjanser gjennom kontringer og et godt ettertrykk. Det skal vi gjøre ved å vinne ballen høyt i midtbaneleddet, sier By Rise.

Alt dette skal gjøre at landslaget fremstå på en helt annen måte enn de foregående sesongene.

- Folk som ser på skal se at dette er bra, og de som er uttpå banen skal få en god opplevelse. Da spiller vi også på oss selvtillit og trygghe t, sier landslagsassistenten.

Laget: (4-5-1): Rune Almenning Jarstein - Tom Høgli, Brede Hangeland, Kjetil Wæhler, Trond Erik Bertelsen - Daniel Braaten, Christian Grindheim, Martin Andresen, Per Ciljan Skjelbred, Morten Gamst Pedersen - Thorstein Helstad.