Manchester Uniteds evne til å vinne på dårlige dager definerte deres suksessrike periode under Alex Ferguson. Lørdag gjorde de røde alt annet enn å imponere spillemessig, da de vant 1-0 borte mot Norwich.

Med det forlenget også United seiesrekken som nå strekker seg over fire Premier League-kamper.

Seiersrekken har kommet svært kjærkomment for David Moyes, som nå kan konstatere at hans lag kun er syv poeng fra tabelltoppen.

— Welbeck endret kampen

Moyes har flere grunner til å glise lørdag kveld, da det var mannen han byttet inn etter den grusome første omgangen, Danny Welbeck, som scoret vinnermålet.

— Danny Welbeck klarte ikke å score veldig ofte forrige sesong (ett mål i ligaen, journ. anm). men nå ser det ut som at han kommer til å score hver gang. Han endret kampen i dag når han kom inn, sier Moyes ifølge BBC.

Welbeck var selv fornøyd med å opptre som superinnbytter.

— Jeg var henrykt over å komme inn ved pause og score vinnermålet. Vi var uten Wayne Rooney og Robin van Persie, men stallen er viktig og det er en lang sesong. Alle har en rolle og spille, og det var det som skjedde i dag, sier Welbeck.

Hans nettkjenning sørget for en noe urettferdig behandling av Norwich, som var klart bedre før pause, og fullt på høyde etter pause. David Moyes roste hjemmelaget etter lørdagens kamp.

— Norwich leverte en god forestilling i dag, men det gjorde vi også. Vi var gode defensivt, sier Moyes.

Kanarifuglenes sjansesløseri etterlater dem på en utsatt 14. plass.

Prøvelser for de Gea

Like før kampstart ble det kjent at Wayne Rooney ikke hadde satt seg på bussen til Norwich, på grunn av en belastningsskade i lysken. Det passet ikke spesielt godt for David Moyes, da Carrow Road har vist seg å være en skummel bane for de røde de siste sesongene.

Norwich hadde vunnet to av sine tre siste hjemmemøter med United, og slet åpenbart ikke med selvtilliten fra start. Vertene hadde full kontroll på kampen, og skulle også skape muligheter etter hvert.

Først ble evighetsmaskingen Russell Martin spilt fri, men avslutningen hans ble reddet av David de Gea. Spanjolen måtte på ny i aksjon like etterpå da Gary Hooper fikk stå fritt og fyre av fra syv meter.

Spissens avslutning, som gikk rett på de Gea, ga imidlertid ingen indikasjon på at han hadde scoret fem mål på sine siste åtte ligakamper.

Byttemagi

Det har blitt gjentatt til det kjedsommelige at David Moyes har en vanskelig jobb foran seg, når han skal prøve å fylle tomrommet etter legendariske Alex Ferguson. Og ved pause hadde han en jobb å gjøre.

Javier Hernandez' tamme avslutning like før hvilen hadde nemlig vært den regjerende mesterens eneste avslutning på mål. Moyes valgte å bytte Ryan Giggs med Danny Welbeck, slik at de røde gikk ut på igjen i en 4-4-2-formasjon.

Omgangen var bare 10 minutter gammel da en grusom Ryan Bennett-klarering førte til at Welbeck kom alene med John Ruddy. Den engelske landslagsspilleren rundet Norwich-keeperen og satte ballen i det åpne målet. Dermed kunne David Moyes glise over meget kjærkommen byttemagi.

Norwich-dominans

Det har det ikke vært mye av for Chris Hughton denne høsten. Norwich var nemlig det eneste Premier League-laget der ingen innbyttere har scoret, noe onde tunger vil tilskrive managerens noe konservative stil.

Det var også åpenbart at fansen på Carrow Road ikke var begeistret da toppscorer Gary Hooper ble erstattet av Ricky van Wolfswinkel.

Norwich var det beste laget også etter at Manchester United hadde scoret. Da kampen var slutt hadde de notert seg hele 8 cornere mot Uniteds to.

Dessverre for vertene virket det som at Welbecks mål i det minste gitt de røde mer trygghet. Dermed ble det minimalt med sjanser i kampens sluttfase.