Spain's coach Luis Aragones wipes his face during their Euro 2008 semi-final soccer match against Russia at Ernst Happel Stadium in Vienna, June 26, 2008. REUTERS/Heinz-Peter Bader (AUSTRIA) MOBILE OUT. EDITORIAL USE ONLY Foto: SCANPIX

– Jeg blir rørt av barnebarna mine, som er her under EM. Ellers er jeg ikke typen som viser så mye følelser over en fotballkamp, sa Aragones under pressekonferansen etter at seieren var et faktum.

Da hadde han sett sitt Spania spille ut EMs overraskelseslag Russland den siste halvtimen, og vunnet med like store sifre (med tre mål) som under den første gruppekampen.

50 minutter russisk

– Men selvfølgelig er jeg veldig glad for at vi vant. Jeg er glad for meg selv, for laget, for hele nasjonene. Men det er mye av det samme enten jeg vinner eller taper fotballkamper:

– Jeg er ikke mannen som viser de store følelsene uansett, fortsatte han.

Russerne hang godt med i 50 minutter i øsregnet i Wien torsdag kveld. Da våknet Barca-spiller Xavi, etter pasning fra Andres Iniesta. Sistnevnte ble også utnevnt til kampens beste spiller.

– Men dette handler aller minst om meg, sa han ydmykt etterpå.

– Det handler om at Spania har kommet til en finale. Vi jobbet hardt, og vi fikk til slutt også betalt, sa han.

Cesc suksess

Rett etter Xavis scoring økte nemlig innbytter Daniel Guiza, før David Silva la på til 3-0 åtte minutter før full tid.

– Vi startet kampen slik russerne ønsket det. Men etter hvert fikk vi fart på ballen, og da gikk det. Det er jeg fornøyd med, sa Aragones, som hadde full klaff med innbyttet han var tvunget til å gjøre allerede etter en drøy halvtime.

Da tuslet nemlig David Villa av skadet , mens Cesc Fabregas kom inn, og spanjolene fikk fem mann på midtbanen. Etter pause serverte Arsenal-spilleren to målgivende pasninger.

– Cesc var god, men det var andre også, sa Aragones til det.

Fabregas selv var et eneste stort glis i spillertunnelen etterpå. Og da han gikk ut til bussen, sa han følgende til et samlet pressekorps:

– Det var tøft en stund, men så fikk vi mer fart i det. Nå tar vi med oss selvtillit inn mot finalen.

Uten Villa

Et skår i gleden er at Villas skade er såpass alvorlig at Spania må klare seg uten EM-toppscorer David Villa i søndagens finale mot Tyskland.

Ifølge Spanias landslagssjef Luis Aragones kan ikke Villa spille mot Tyskland.

– Villa kan ikke spille finalen på grunn av muskelstrekk, sa Aragones.