FORNEBU 20110313.Tremålsscorer Celso Borges (t.v.) gratuleres av Amin Askar i treningskampen mellom Stab k og Fredrikstad i Telenor Arena søndag.Foto: Erlend Aas / Scanpix Scanpix

Borges vil bort

<p>Senket Stabæk alene, nå vil Fredrikstad-stjernen ha ny arbeidsgiver.</p>

Marius Vik

FORNEBU: Tarik Elyounoussi er stor, men Celso Borges er for øyeblikket Fredrikstads ubestridte stjerne. Fersk lagkaptein, målgarantist på topp, et arbeidsjern når han plasseres på midtbanen, costaricaneren har det meste og var sterkt delaktig i at FFK slo Stabæk 3-1 søndag.

Det er det også andre som har merket seg, noe som medfører at FFK-yndlingen har bestemt seg for å forlate Østfolds fotballhovedstad.

— Min agent og jeg har gitt Fredrikstad beskjed, de vet hva jeg vil , sier 22-åringen.

- Dette er mitt siste år her.

Rosenborg-interessen er allerede velkjent, og Borges innrømmer han er interessert.

- De er mesterne, hvem ville ikke være smigret?

Fortsatt FFK-håp

FFK-trener Tom Freddy Aune er likevel optimist, og har ikke tenkt å gi slipp på Borges med det første. Han har fortsatt håp om at landslagsspilleren også skal vise seg i FFK-drakt når kalenderen viser 2012. - Vi gir oss ikke så lett, og har ambisjoner om å beholde Celso.

Mot Stabæk så man hvorfor Fredrikstad jobber intenst med å forlenge med Borges, som er Bosman-spiller etter sesongen. Tre scoringer, hode, venstre og høyre fot, bare for å toppe showet.

- Han er en ledertype, en fin person, er jordnær og bidrar både på og utenfor banen.

- Vi vet hva han kan, og han viser det her i dag, sier Aune til Aftenposten.

Ineffektive Stabæk

Det holdt til en noe heldig Fredrikstad-seier, for det var nemlig Stabæk som var det spillemessig beste laget. De vant sjansestatistikken, og hadde ballen klart mest, men det hjelper lite når man bare klarer å sette ballen i nettmaskene én gang.

- Vi skal ikke grave oss ned for mye, men det er klart at det gjør noe med oss mentalt når vi ikke scorer flere mål , sier Jørgen Lennartsson til Aftenposten.

- Selv om vi vinner sjansestatistikken og har to skudd i treverket, så er det målene som teller, og dette viser at vi har mye å jobbe med fremover.

Kanskje spesielt defensivt - Stabæk nå har sluppet inn åtte mål i sine to treningskamper.

- Det er vi ikke fornøyd med , sier Stabæk-treneren, som likevel er kjapp til å påpeke at han mener Fredrikstad ”er et godt lag”.